Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679
Ediția: Sâmbătă 27 iulie 2024. Nr. 6679

Românii îi trimit o scrisoare lungă lui Moş Crăciun


În aceste zile, Moș Crăciun și-ar putea aminti cu nostalgie de vremurile când România era o țară comunistă și guvernul său nu agrea deloc sărbătoarea Crăciunului.
De ce? Pentru că România, care este acum o țară democratică și capitalistă, încearcă să stabilească un record mondial pentru cea mai lungă listă cu dorințe trimisă lui Moș Crăciun. Dar în timp ce cadourile cerute de copii sunt ceva obișnuit, dorințele adulților sunt uneori inedite, printre acestea regăsindu-se: un nou soț, o vacanță de 365 de zile sau un premiu Nobel. România este o țară unde mulți încă mai cred în vrăjitorie, spune Associated Press, care invocă în sprijinul acestei afirmații un sondaj realizat de managerii unui supermarket, în urma căruia au tras concluzia că mulți români cred în Moș Crăciun la fel de mult cum cred și copiii. Acest lucru i-a făcut pe reprezentanții unui mall din București să dea startul, la 1 decembrie, celei mai lungi scrisori care a fost vreodată trimisă lui Moș Cră-ciun, cu dorințe scrise de mână atât de copii, cât și de adulți.
Lista, care se va închide pe 23 decembrie, numără în prezent peste 1.000 de dorințe, are o lungime de 60 metri și crește pe zi ce trece. Copiii fericiți îl vizitează pe Moș Crăciun în grota sa iluminată, amenajată în mall-ul bucureștean, și își scriu dorințele în uriașa scrisoare.
O fetiță de trei ani vrea o păpușă și dulciuri. Însă adulții par a fi mai pretențioși. Astfel, o femeie vrea un nou soț, dar ‘nu sunt sigur dacă dorește un soț mai bun sau doar unul nou’, spune John Houghton, directorul mall-ului. ‘Altcineva dorește o vacanță de 365 de zile. Presupun că vrea să se pensioneze’, crede directorul.
Cel care vrea un premiu Nobel nu precizează și din ce do-meniu: fizică, chimie, medicină, lite-ratură sau Pace. Printre dorințele scrise pe listă sunt și unele mai specifice și chiar mișcătoare: ‘Tot ce vreau de Crăciun este ca operația copilului meu să reușească și să se simtă bine’, spune cu lacrimi în ochi mama unui copil.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?