Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Un focşănean se bate la Campionatul Balcanic de taekwondo WTF


Sâmbătă și duminică, în localitatea Vrsac din Serbia va avea loc Campionatul Balcanic de Taekwondo WTF, care va alinia la start sportivi din 12 țări membre BTU (Balkan Taekwondo Union), la categoriile de vârstă cadeți, juniori și seniori. Turneul se va desfășura atât pe proba olimpică kyorugi (lupta liberă din Taekwondo) cât și pe proba de tehnică (poomse), principalul organizator al acestei prestigioase competiții fiind Federația Sârbă de Taekwondo. Municipiul Focșani va fi reprezentat la acest turneu regional de către sportivul Andrei Chirilă, legitimat la CS Addras Taekwondo, categoria -45 kg cadeți masculin, sportivul fiind selectat de către Federația Națională.
În acest an sportivul a participat la toate competițiile din calendarul intern al Federației Romane de Taekwondo, obținând rezultate foarte bune atât la nivel național cât și internațional: locul I la Cupa Tornado-Tg Mureș, locul III la Ilyo Open Cup, locul II la Cupa Hîrșova, locul I la Cupa Vrancea, locul II la Young Police Friends-Sofia (Bulgaria), participare la Galeb Trophy-Belgrad (Serbia), locul III la Cupa Iași și locul III la Cupa Mureș.
Deși locuiește în comuna Biliești, acest fapt nu reprezintă un impediment pentru Andrei și fratele acestuia să-și urmeze pasiunea pentru disciplina olimpică taekwondo. Cei doi sportivi fac eforturi considerabile pentru a frecventa ședintele de antrenament de patru ori pe săptămână, iar rezultatele nu s-au lăsat prea mult așteptate. „Calitățile native, seriozitatea în pregătire, constanța și calitatea prestațiilor, precum și susținerea din partea familiei l-au propulsat pe Andrei în doi ani de la stadiul de începator la acela de a fi selecționat în reprezentativa României. Din păcate, datorită contextului socio-economic actual, puțini sportivi beneficiază de un concurs fericit de împrejurări pentru a face performanță. Unii sunt foarte înzestrați dar nu au resurse, iar acolo unde sunt resurse, de cele mai multe ori nu exista educație adecvată. Vreau să-i felicit pe acei părinți care ne-au fost alături și au susținut toate activitățile sportivilor”, ne-a declarat antrenorul Adrian Dochioiu, de la Clubul Addras Focșani. Mai multe amănunte despre sportul olimpic taekwondo WTF și activitatea C.S.Addras Focșani pe site-ul oficial al clubului www.addras.ro.

Cel mai bun în 2011
CS Addras a alcătuit ierarhia celor mai buni sportivi, performeri care au urcat pe podium la competițiile desfășurate pe parcursul acestui an.
Clasamentul a fost alcătuit de președintele clubului, Adrian Dochioiu pe baza punctajelor obținute în concursurile naționale din 2011. Pe primul loc se află Andrei Chirilă, iar podiumul este completat de Gabriel Galoiu și Lucian Purcăreață.

Clasamentul CS Addras
1. Andrei Chirilă,
2. Gabriel Galoiu,
3. Lucian Purcăreață,
4. Nicu Chirilă,
5. Elena Dănilă și Bogdan Anca,
6. Iuliana Jaba.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?