Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Vitamine indispensabile organismului iarna


Deși anul acesta iarna ne-a abordat într-un mod foarte delicat, în mod cert nu vom scăpa de ea. Fiindcă epidemiile de gripă sunt de acum o amenințare pentru copii și adulți, este important să facem din vreme tot ce ne stă în putință pentru a ne menține sănătatea. În perioada anotimpului rece deficitul de vitamine este un factor cheie în declanșarea bolilor.
 
Vitamina D
Mulți nu cunosc faptul că iarna, din cauza nebulozității atmosferice și a hainelor groase care acoperă cea mai mare parte a corpului, pielea este expusă anumitor riscuri. Unul dintre acestea este legat de cantitatea insuficientă de vitamina D pe care pielea o absoarbe de la lumina naturală.  Vitamina D joacă un rol de bază în menținerea sănătății oaselor și dinților, prin urmare trebuie procurată în această perioadă din surse alternative, precum ouăle.  

Vitamina A
Pielea uscată din timpul iernii este deseori consecința deficitului de vitamina A din corp. Odată ce observați acest semnal, datoria dumneavoastră este să consumați mai multe vegetale, pe cât se poate, broccoli, spanac, dovleac, cartofi, dar și lapte, brânză sau ouă. 
 
Vitaminele C, E
Aceste două vitamine sunt cele mai bune pentru consolidarea sistemului imunitar. Vitamina C sporește producția globulelor albe, componente ale sângelui care luptă împotriva infecțiilor. Vitamina E, pe lângă efectul similar cu cel descris anterior, scade riscul afecțiunilor cardiovasculare.
 
Zincul
Chiar dacă nu este o vitamină, ci o substanță mine-rală, zincul este esențial în oferirea multor beneficii te-rapeutice. Organismul uman conține aproximativ 2-3 grame de zinc în oase, dinți, mușchi, piele, ficat, leucocite etc. Aceste țesuturi folosesc zincul în diverse procese, dar nu constituie rezeve pentru acest element, de aceea, pentru a avea asigurat un nivel optim de zinc, organismul depide permanent de asimilarea sa din alimente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?