Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Anişoara Topor, înlocuită în sala de judecată


Judecătoarea Anișoara Topor, arestată preventiv pentru 29 de zile vinerea trecută, nu va apărea în sala de judecată mâine, când are complet. Ea va fi înlocuită de un coleg de-al său.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Judecătoriei Focșani, judecător Andreea Pascaru, ședințele Anișoarei Topor vor fi ținute de primul judecător de pe lista de permanență. 
Magistratul Anișoara Topor, de la Judecătoria Focșani, a fost reți-nută de procurorii anticorupție, joia trecută, iar o zi mai târziu a primit mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile. Ea este acuzată de luare de mită și trafic de influență.
Anchetatorii susțin că pe 16 și 17 iunie 2010, Anișoara Topor, în calitate de judecător la Judecătoria Focșani, ar fi pretins și primit suma de 80.000 lei printr-un intermediar și 700 de euro în mod direct de la un denunțător pentru ca, în schimb, să pronunțe o hotărâre judecătorească favorabilă acestuia din urmă într-o cauză civilă. De asemenea, în a doua jumătate a anului 2010, femeia ar fi pretins și primit foloase constând în lucrări de amenajare a casei sale de vacanță, pentru a-și folosi influența astfel încât denunțătorul să obțină o hotărâre judecătorească favorabilă și în recurs. Sub acuzare au mai fost puse și alte persoane, printre care soțul și fratele magistratului.
Avocatul judecătoarei a afirmat că aceasta a fost șantajată și că este nevinovată. El a susținut că Anișoara Topor nu a primit nici un ban drept mită și că niciunul dintre reclamanți nu au fost părți în dosarele judecate de ea.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?