Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Salariaţii ar putea fi amăgiţi cu 30 de lei


Salariul de bază minim brut pe țară ar putea fi majorat, începând de anul viitor, cu 30 de lei. Guvernanții au dat, spre dezbatere publică, un proiect de lege prin care amărâta de leafă minimă va urca de la 670 brut, cât este acum, la 700 de lei. În viziunea cârmuitorilor noștri „mult iubiți”, această creștere va avea minunate „efecte pozitive asupra creșterii economice, prin stimularea ocupării și redu-cerea muncii la negru”!
Cu alte cuvinte, dacă până acum, românilor nu le prea dădea ghes să se angajeze pe o leafă minimă de 670 lei brut, din care net le rămân cam 500, de la anul încolo, pentru 30 de lei în plus vor da năvală la angajatori! Iar legiuitorul mai arată, în motivarea emiterii actului normativ, că oricum sunt puțini români care muncesc pe salariul minim! „Având în vedere ponderea scăzută a salariaților încadrați la salariul de bază minim brut pe țară, precum și faptul că majorările propuse se încadrează în prognoza privind creșterea productivității muncii, se apreciază că impactul macroeconomic asupra inflației este nesemnificativ”, se precizează în motivare.
Așa că, acestor „puțini” beneficiari de leafă minimă nu le mai rămâne decât să zică mersi de majorare și să cânte în cor „Mulțumim din inimă partidului!”. Celui portocaliu, firește!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?