Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Antrenorii de judo vrânceni, în stagiu la Oradea


Săptămâna trecută a avut loc la Oradea un stagiu de judo (etapa de iarnă) a profesorilor antrenori de judo din întreaga țară. Delegația din Focșani a fost completă, iar interesul pentru perfecționare fiind una dintre componentele de bază a muncii de antrenor. Cu multa muncă, timp afectat, colaborare cu părinții, autoritate, flexibilitate și echipa de muncă cu sportivul rezultatele apar mai repede sau mai târziu. Sigur, nu toți copiii pot deveni campioni în judo, dar cu siguranță pot fi campioni în viață, toți fără excepție vor fi învingatori.
La sfârșitul stagiului, a avut loc Campionatul Național de kata, iar anul acesta sensei Surlă Iulian, multiplu campion european de kata și sensei Zisu Dumitru, dublu campion național de kata au facut parte din comisia celor care au hotărât noii campioni din acest an în urma arbitrării competiției. Din câte se pare, lotul de kata se va activa în perioada următoare la Focșani, iar judo-ul focșănean se transformă pe lângă o forța în acest sport într-o foarte importantă școală de judo.
Toate acestea se întâmplă doar datorită colectivului de sensei-profesorii de judo și nici într-un caz condițiilor materiale sau create, care sunt la limita existenței. „Menționez că preocupare există atât din partea conducătorilor LPS-CSÅž, a celor de la clubul Unirea, cât si din partea inimosului director al Direcției de Sport Vrancea, Daniel Gongu, dar, din păcate, nu avem o sală performantă pentru a reuși aduce centrul de excelență pe care îl merităm. Avem multă putere de muncă, multă bunăvoință, avem copii în sală și știm   să-i educăm și să-i facem viitorii campioni. Stănică Grosu și Marinel Palade de la LPS Focșani, Adrian Moldoveanu și Silviu Rențea de la CSU Unirea Focșani, eu și Iulian Surlă, de la CSÅž Focșani. La sfârșit de an, colectivul de profesori de judo urează tuturor vrâncenilor multă sănătate, putere de muncă în anul ce vine și Sărbători Fericite”, ne-a declarat antrenorul Dumitru Zisu, cel care împreună cu Iulian Surlă au fost protagoniștii stagiilor din Japonia anuale pe perioada de vară, ca suport a aprecierilor pe plan național și internațional.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?