Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623
Ediția: Marți 14 Mai 2024. Nr. 6623

Peste 200 de pomi de Crăciun, tăiaţi ilegal


Un bărbat și o femeie din Bârsești sunt cercetați de polițiști pentru că au tăiat ilegal peste 200 de pomi de Crăciun. Luni, polițiștii de la Secția 8 de Poliție Rurală Tulnici au organizat o acțiune în rândul celor care taie și comercia-lizează pomi de Crăciun. În timpul verificărilor, oamenii legii au confiscat 216 pomi de iarnă și au întocmit un dosar penal.
Larisa Elena B., din comuna Bârsești, a fost depistată de oamenii legii în timp ce transporta cu mașina 14 pomi de Crăciun. Pentru că nu avea documente de proveniență, femeia a fost amendată. În urma verificărilor s-a stabilit că brazii au fost tăiați ilegal din pădurea Ocolului Silvic Privat Tulnici.
În aceeași zi, polițiștii l-au identificat și pe Viorel M., tot din Bârsești. Acesta ar fi tăiat ilegal 202 brazi din fondul forestier al Obștilor Negrilești și Viișoara. După ce au fost furați, brazii au fost lăsați pe o poiană din localitatea Greșu, comuna Tulnic. „În cauză a fost întocmit dosar penal, prejudiciul total creat de aproximativ 21.400 lei fiind recuperat în totalitate”, spun polițiștii vrânceni într-un comunicat de presă. Polițiștii, angajații ITRSV și cei ai Direcției Silvice au început verificările în rândul celor care taie și comercializează pomi de Crăciun. Încă de pe 15 noiembrie, aceștia au început să patruleze prin pădurile Vrancei și fac controale comune.
De asemenea, se fac verificări în piețe, târguri și oboare, pentru a preveni și combate faptele ilegale care țin de tăierea, transportul și vânzarea materialului lemnos și a brazilor de Crăciun. Polițiștii le reamintesc cetățenilor și reprezentanților societăților comerciale de profil că tăierea arborilor și a pomilor de Crăciun se poate face numai după ce aceștia au fost marcați de către reprezentanții structurilor silvice specializate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?