Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

În Biserica din Mărăşeşti au răsunat colindele


Elevii clasei a III-a A de la Åžcoala nr.2 din Mărășești au poposit,  ieri, în Biserica cu hramul „Sfântul Gheorghe” din localitate. Ei au prezentat creștinilor prezenți la slujbă un spectacol de colinde, în cadrul activității intitulate „Sfântul Nicolae – Ajutătorul celor credincioși”.
Acțiunea se înscrie în cadrul proiectului de parteneriat educațional „Sărbătorile de iarnă la creștini”, proiect ce are drept scop cunoașterea învățăturii Sfintei Biserici, a tradițiilor religioase și obiceiurilor legate de sărbătorile de iarnă. La final, preotul paroh Costinel Voineag i-a răsplătit pe micii colindători cu iconițe și mici daruri.
La rândul lor, elevii le-au dat creștinilor prezenți la biserică câte o felicitare de Crăciun. „Sărbătorile de iarnă sunt un prilej de bucurie pentru toți creștinii, dar mai cu seamă pentru cei mici, căci nimeni nu poate trăi mai intens această atmosferă a sărbătorilor ca ei. Bucuriile pentru cei mici încep o dată cu ziua Sfântului Nicolae și ating apogeul de Nașterea Domnului, o dată cu venirea lui Moș Crăciun. Această bucurie a sărbătorilor de iarnă o vestesc copiii prin colindă și prin frumoasele tradiții și obiceiuri românești”, a spus profesorul George – Åžtefan Silivestru, cadru didactic la Åžcoala nr.2 din Mărășești.
Tot ieri, elevii i-au vizitat pe bătrânii aflați în Căminul de persoane vârstnice „O nouă șansă” din Mărășești. Ei au fost însoțiți de profesoara Mirela-Lo-relai Novetschi, care este și directorul Åžcolii nr.2 din Mărășești, de profesoara pentru învățământ primar Li-liana Dogaru și profesorul George – Åžtefan Silivestru.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?