Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Regal actoricesc la Panciu


Iubitorii de teatru din Panciu s-au întâlnit, sâmbătă seara, cu actorii Marius Bodochi și Dan Tudor. Aceștia au interpretat, magistral, cele două personaje ale piesei „Taxi Blues”, după un text scris de Ana Maria Bemberger.
Spectacolul a adus în atenție drama unui actor român de top, exilat în Germania. Deși locuiește la fiica sa, acesta nu are nicio clipă sentimentul că este acasă, lipsindu-i, în special, lumea scenei, de care era profund atașat. În Ajunul Crăciunului, fostul actor se întâlnește, într-o stație de taxi, cu un emigrant român. Cei doi intră în vorbă, se împrietenesc, mănâncă, fumează și beau împreună. La un moment dat, emigrantul îi spune actorului că un prieten de-al său și-a rupt piciorul, motiv pentru care, deși are bilet de autobuz, nu se mai putea întoarce, deocamdată, în România. El îi va face cadou acest bilet actorului care, în final, va descoperi că întreaga întâmplare fu-sese regizată de teatrul din România, care îl vroia pe maestru pentru rolul principal din Regele Lear.
Alternanța momentelor încărcate de tensiune și emoție cu cele amuzante au captat în permanență atenția numeroșilor spectatori pănceni care, în finalul reprezentației, au răsplătit cu ropote de aplauze și ovații pe Marius Bodochi și Dan Tudor, acesta din urmă fiind și semnatarul regiei artistice.
Mai trebuie menționat că spectacolul a fost oferit de Primăria și Casa de Cultură Panciu.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?