Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Voluntarii Bibliotecii Judeţene, exemplu de generozitate


Ziua Internațională a Voluntariatului va fi sărbătorită luni. Reprezentanții Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” le mulțumesc tuturor voluntarilor implicați în proiectele derulate de instituție. În opinia lor, mare parte dintre proiecte nu ar fi posibile fără sprijinul celor peste 50 de voluntari cu care lucrează Biblioteca Județeană, care sunt un exemplu permanent de implicare comunitară și generozitate.
În luna octombrie, în cadrul Târgului de Carte, munca voluntarilor a fost prezentată publicului larg în cadrul unui stand special, ei fiind răsplătiți, atunci, cu diplome. Evenimentul din octombrie a fost o avanpremieră a celui care va avea loc pe 5 decembrie, când la nivel internațional se sărbătorește „Ziua Voluntariatului”. „Cu ocazia Zilei Internaționale a Voluntariatului, Biblioteca Județeană mulțumește tuturor colaboratorilor bibliotecii, cadrelor didactice și elevilor, pentru implicarea în acțiunile de voluntariat,  prin care au sprijinit proiectele și evenimentele din instituția noastră și pentru comunitatea noastră. Suntem foarte norocoși să lucrăm cu acești oameni excepționali și le mulțumim pentru exemplul de dăruire și pentru încrederea pe care ne-o acordă, pentru timpul petrecut alături de bibliotecari și cărți”, au precizat, într-un comunicat, reprezentanții Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu”.
Câteva dintre proiectele în care s-au implicat activ voluntarii sunt „Bi-bliovacanța”, „Curs de inițiere în managementul proiectelor pentru liceeni”, „Aventură, cunoaștere, mister” sau „Infoeuropa”. De asemenea, blogul Centrului de Limbi Străine este tradus în limba engleză, tot cu sprijinul vo-luntarilor Bibliotecii Județene. Prima dată, Ziua Internațională a Voluntarilor a fost celebrată la data de 5 decembrie 1985, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?