Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024 Nr. 6617

Nuca, un aliment foarte sănătos


Grăsimi sănătoase și multe vitamine și minerale. Cu alte cuvinte „omnia în nuce”, adică „totul în nucă”. Astfel putem caracteriza în puține cuvinte „nuca”, un aliment care dacă este consumat cu măsură și în mod echilibrat, va aduce cu siguranță un aport pozitiv evident sănătății noastre.
În trecut, nucile erau considerate drept „bombe calorice” complet nesănătoase. Această imagine s-a transformat însă în ultimii ani, iar astăzi știm clar un lucru: nucile conțin    într-adevăr multă grăsime, înclinând balanța spre partea cu multe calorii. Ceea ce trebuie să știm este faptul că în cazul lor este vorba de grăsime „bună”, cantitate mai mare de acizi grași nesaturați și una mai mică de acizi grași săturați. Aceștia din urmă au grijă ca vasele de sânge să fie și să se mențină sănătoase. 
Nucile mai conțin ceva foarte valoros pentru organismul nostru: în funcție de sortiment, acestea dețin multe vitamine și minerale. Astfel, ele redau vitamina B, E, însă și magneziu, potasiu și fosfor.
Un studiu a constatat următorul lucru: cine mănâncă de 5 ori pe săptămână 75 g de nucă, își poate ține în „frâu” valorile colesterolului, ba chiar acestea vor scădea considerabil, chiar și până la valoarea normală. Astfel, riscul ca vasele de sânge să fie încărcate cu tot felul de „depuneri” se va micșora sau chiar va dispărea. Cei mai mari „protectori” ai inimii și ai vaselor sanguine rămân totuși alunele de pădure. Cu toate acestea, trebuie să fim atenți: alune consumate într-un astfel de gramaj conțin aproape 500 calorii și aproape 50 g de grăsime!
Indicat este consumul unor cantități mai mici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?