Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Spitalul Vidra, vizitat de reprezentanţii obştilor


Spitalul comunal Vidra a fost inspectat, ieri, de reprezentanții Obștilor și primari de pe Valea Putnei. Aceștia au vrut să vadă cum au fost investiți banii pe care i-au donat unității medicale.
Din fondurile primite de la Obștile de pe Valea Putnei, peste 100 de mii de lei, au fost renovate și modernizate Compartimentul de Primiri Urgențe, Compartimentul de Pediatrie, Compartimentul de Obstretică – Ginecologie, laboratorul de analize medicale și o parte din Compartimentul de Chirurgie. Cel din urmă urmează a fi gata până la sărbătorile de iarnă. „Conform unui protocol semnat împreună cu primarii din zonă, am hotărât să ivestim în acest spital, ca să rămână cu personalitate juridică. Acesta este primul pas, mai sunt multe de făcut”, a declarat primarul comunei Vidra, Nică Micu.
Spațiile renovate cu bani de la obști au fost dotate cu aparatură de ultimă gene-rație. Medicul chirurg Ion Mânea a spus că gradul de adresabilitate al Compartimentului de Chirurgie a crescut de la 127 de cazuri în 2010, la 500 anul acesta. „Pentru mine este foarte important ca pacienții să găsească în acest spital condițiile necesare și să fie tratați cum trebuie. Este foarte important ca la orice oră din zi și din noapte să găsească pe cineva aici, care să se îngrijească de sănătatea lor”, a spus medicul.
Reprezentanții obștilor s-au declarat încântați de cele văzute în Spitalul Vidra, mai ales că în această unitate spitalicească se tratează de zeci de ani bunicii, părinții și copiii lor. „Este spitalul zonei noastre. Toți locuitorii de la Vidra în sus își tratează problemele me-dicale aici. Din acest motiv am investit bani aici. Strămoși, părinți, rude apropiate au fost tratate în acest spital. Comunitatea din ținutul Vrancei are nevoie de acest spital”, susține Dumitru Dochioiu, președintele Obștii Negrilești.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?