Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Patronii vrânceni au înfiinţat filiala UGIR


Patronii vrânceni strâng rândurile pentru a-și proteja interesele în relația cu un guvern hrăpăreț și preocupat doar de încasările la buget. Cele mai importante firme vrâncene au fondat filiala județeană a Uniunii Generale a Industriașilor din România (UGIR).

Oamenii de afaceri de succes din Vrancea au fondat filiala județeană a UGIR pentru a promova și apăra interesele întreprinzătorilor. Înființarea UGIR are loc într-o perioadă dificilă pentru mediul de afaceri, când criza și lipsa unor măsuri inteligente din partea guvernanților a dus la închiderea a sute de mii de firme în ultimii doi ani. Instabilitatea legislativă, modificarea peste noapte a taxelor și impozitelor, lipsa unui dialog social veritabil cu actuala putere i-au determinat pe câțiva dintre cei mai importanți oameni de afaceri vrânceni să se organizeze pentru a-și proteja interesele. Președinte al UGIR Vrancea a fost ales Cristian Vlasie, patronul firmei de consultanță informatică Startech.

Primvicepreședintele UGIR Vrancea, Marian Spânu, a prezentat prioritățile uniunii. Printre acestea se numără promovarea și apărarea intereselor întreprinzătorilor, antreprenoriatului și concurenței loiale; întărirea rolului patronatului în viața economică și socială a județului, susținerea economiei județene; reprezentarea în dialogul social cu instituțiile statului. De asemenea, se dorește sprijinirea mediului de afaceri, printr-un centru proactiv de documentare, training și consultanță.

Oamenii de afaceri au nevoie de o asociație

Patronul Vinexport, Liviu Jitea, vrea ca prin intermediul UGIR să fie promovate problemele cu care se confruntă oamenii de afaceri. Formarea unei asociații a oamenilor de afaceri care să discute cu guvernanții, cu sindicatele, este singura formulă legală pentru a apăra interesele economiei private. „Toți oamenii de afaceri simțim nevoia de asociere. Pentru ca problemele noastre să fie auzite, să le putem transmite într-un cadru legal către politic, către celelalte medii de afaceri. Vrem să ne promovăm problemele și să le înțeleagă politicul, legislativul, toate celelalte instituții ale statului. Noi, ca patroni, proprietari, acționari, oameni de afaceri suntem între sindicate, politic, executiv. Aceste lucruri trebuie comunicate așa cum trebuie. Sperăm să avem o legislație corectă”, a afirmat Liviu Jitea.

Åžomajul este din ce în ce mai mare

Secretarul general UGIR, Åžtefan Rădeanu, a transmis un mesaj de unitate către celelalte asociații și uniuni patronale. „Această filială nu s-a născut să facă o concurență altor filiale patronale din zonă. Noi trebuie să lucrăm împreună. Vocea patronală trebuie să fie una singură”, a afirmat Åžtefan Rădeanu. Acesta a precizat că deja a fost formată o comisie mixtă împreună cu Inspectora-tul Teritorial de Muncă. Urmează un protocol de cola-borare cu Consiliul Concurenței și cu Agenția Națio-nală de Administrare Fiscală.
Reprezentantul UGIR pentru Regiunea de Sud-Est, Iulian Zanfir a vorbit despre criza prin care trec întreprinderile mici și mijlocii, care se închid pe capete chiar și în 2011. El a precizat că agricultura și turismul sunt cele două mari ramuri ale economiei propice pentru dezvoltare în România. „Åžomajul este din ce în ce mai mare. Noi trebuie să găsim oportunități de afaceri, să ne adaptăm continuu dar, în același timp, politica Guvernului trebuie să fie axată nu numai pentru măsurile de austeritate luate până acum, trebuie să se axeze pe măsuri active de promovare a business-urilor în țara noastră”, a afirmat Iulian Zanfir.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?