Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Odobeştenii aşteaptă redeschiderea spitalului


Autoritățile publice din Odobești fac tot ce le stă în putință pentru a  redeschide spitalul din localitate, care a fost închis de actuala guvernare pe 1 aprilie a.c. Numeroasele lacune pe care le are Hotărârea de Guvern ce a stat la baza închiderii unității sunt motive su-ficient de întemeiate pentru ca admi-nistrația locală să poată câștiga acțiunea introdusă în instanță, pentru redeschiderea unității.
Potrivit primarului orașului Odobești, Daniel Nicolaș, pe 12 decembrie va avea loc prima înfățișare în dosarul în care se cere redeschiderea spitalului. Dosarul este pe rolul Curții de Apel Galați. Primarul Nicolaș este de părere că spitalul din Odobești va fi redeschis, mai ales că o situație asemănătoare a fost și la Codlea, care s-a obținut în instanță dreptul de a redeschide unitatea medicală. „Având în vedere precedentele care au avut loc în România, sunt sigur că vom câștiga, pentru că o cauză nu se poate judeca în două feluri diferite”, susține edilul.
În plus, acesta a precizat că locuitorii orașului Odobești sunt foarte nerăbdători ca spitalul să fie redeschis, mai ales că în opinia lor măsura închiderii a fost abuzivă. „Măsura închiderii spitalului a fost abuzivă. De fiecare dată când mă întâlnes cu cu localnici pe stradă, mă întreabă de spital. A fost un caz cu o elevă de la Liceul Agricol, care a suferit o criză de spasmofilie, și a așteptat ambulanța 40 de minute. Dacă spitalul era aici, acest lucru nu se întâmpla. Fără spital, oamenii mor cu zile”, a susținut Daniel  Nicolaș.
Reamintim că pe 1 aprilie, spitalele din Mărășești și Odobești au fost închise, fără motiv, de actuala guvernare. În timp ce la Mărășești autoritățile locale au decis ca fosta unitate spitalicească să devină cămin pentru persoane vârstnice, la Odobești, autoritățile locale au hotărât ca unitatea să intre în conservare, pentru a fi redeschisă în curând.

Articolul precedent
Articolul următor

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?