Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Acuzații la adresa procurorilor DNA


Dosarul „Mită la Bac 2008”, în care șeful Inspectoratului Åžcolar Județean, Iordache Bostan, mai mulți profesori și funcționari publici sunt acuzați de luare sau dare de mită, se complică. La termenul de ieri, una dintre martore, care este și rudă cu Bostan, a declarat că procurorii DNA au obligat să semneze o declarație pe care nu a dat-o. „Soțul meu e văr cu doamna Bostan. Nu am dat nici un ban, pentru că nu aveam de ce. Fiul meu a fost un elev bun. Când am fost prima oară la DNA să dau declarație, mi-au oprit geanta și telefonul mobil, după care m-au lăsat să aștept pe hol o oră și jumătate. Când m-au chemat, mi-au dictat decla-rația și au spus că au CD înregistrat cu mine. Când am fost chemată din nou, m-au pus doar să semnez”, a spus în fața instanței de judecată Victorița Vrabie.
De asemenea, a mai fost audiată și o elevă, care a susținut că a dat bani pentru a obține nota maximă la proba orală la Limba Franceză. Aceasta a spus că a intrat în examen cu o zi înainte decât era stabilit și că, în prealabil, vorbise cu un profesor pentru a interveni pe lângă membrii comisiei de examinare. „Banii i-am dat după susținerea examenului, lui Botez Nelu. Am recurs la această metodă pentru că îmi era frică să nu i-au mai puțin de zece. În timpul examenului m-am simțit favorizată, pentru că unul dintre profesori era mai indulgent. La DNA am recunoscut-o din poze pe Alexandrescu Sonia”, a declarat fosta elevă Loredana Negoiță.
Audiată a fost și mama acesteia, care însă nu a oferit mai multe detalii despre Bacalaureat din 2008.
La termenul de ieri, profesorul Constantin Constantinescu a fost audiat în calitate de martor în prezentul dosar. Inițial, și el era inculpat în dosarul „Mită la Bac 2008”, dar cauza s-a a fost disjunsă deoarece a recunoscut faptele. Ulterior, a și fost condamnat. Acesta a precizat că își menține declarațiile anterioare și că nu mai are nimic de adăugat.
În acest dosar sunt judecate 18 persoane.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?