Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624
Ediția: Miercuri 15 Mai 2024. Nr. 6624

Proiectul parcului eolian, aprobat de cetăţeni


Locuitorii orașului Mărășești nu se opun realizării parcului eolian în zona stației de epurare. Câteva zeci de persoane au participat, ieri, la dezbaterea publică a raportului de mediu întocmit pentru acest proiect. Următoarea etapă este obținerea avizului de mediu, iar autoritățile locale speră ca la începutul anului viitor să poată emite autorizația de construcție. „Oamenii au fost curioși despre modul în care va fi realizat acest parc eolian și beneficiile pe care le va aduce comunității. Toți au fost încântați că se rea-lizează o asemenea investiție la Mărășești”, ne-a declarat primarul Constantin Vlase.
Acesta a precizat că, dacă toate procedurile vor decurge normal și nu vor apărea probleme suplimentare, în perioada ianuarie-martie 2012 ar urma să fie emisă autorizația de construcție.
Parcul eolian de la Mărășești va avea o suprafață de circa 400 hectare și va fi realizat de firma Mărășești Wind din Cluj. Acționar unic al firmei clujene este un offshore, Mărășești Holding LDT, cu sediul social la Nicosia, Cipru. Pe sutele de hectare de la Mărășești vor fi amplasate 28 turbine eoliene de câte 3MW. Firma clujeană va plăti o redevență de 100 mii euro/anual către Primăria Mărășești pentru cele peste 400 hectare de pășune concesionată pentru 49 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?