Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Poate fi înlăturat mirosul de usturoi?


Se spune că usturoiul se numără printre cele mai valoroase plante din punct de vedere nutrițional. Însă pentru a beneficia de calitățile sale, trebuie integrat frecvent în alimentație, în stare proaspătă, iar acest lucru pare dificil din cauza mirosului puternic. Din păcate, după oricare masă copioasă, în care usturoiul a dat gust mâncării, persoanele care s-au înfruptat nu simt decât rareori această neregulă la propria persoană.
Așadar, ne putem bucura de gustul cățeilor de usturoi fără a pierde o ieșire în oraș cu prietenii, sau o întâlnire importantă? Acest lucru este destul de greu și depinde de câțiva factori, printre care modul în care usturoiul este inclus în alimentație și, desigur, cantitatea. Cu cât mănânci mai des și mai mult, și mirosul va persista o perioadă mai îndelungată.
Chiar dacă există o serie de metode mai simple sau mai complexe, din păcate niciuna nu și-a demonstrat eficiența 100 %. Mirosul puternic de usturoi din respirație este cauzat de numărul mare de compuși sulfuroși care „hrănesc” practic bacte-riile din gură. 
Serviciul de Cercetări Agricole (ARS) din Argentina recomandă pisarea și prăjirea superficială a usturoiului. Acest lucru îi mai ia din iuțime și împiedică pierderea totală a caracteristicilor sale medicinale.
Laptele integral comsumat în timpul mesei este foarte eficient în combaterea mirosului de usturoi datorită grăsimilor pe care le conține. Alteori se recomandă frunzele de pătrunjel proaspete și mărarul, însă pe acestea nu avem mereu de unde le procura. Toamnă, două remedii la îndemână sunt merele și spanacul, care trebuie să fie consumate la sfârșit ori la cel de-al doilea fel de mâncare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?