Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Marți 7 Mai 2024. Nr. 6617

Peste 2 mii de vrânceni, vaccinaţi împotriva gripei


Vrâncenii au început să fie din ce în ce mai interesați de vaccinul împotriva gripei. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, de la începutul lunii, de când a debutat campania de vaccinare, au fost folosite aproximativ 2.100 de doze, din cele 6.435 achiziționate de instituție.
Săptămâna aceasta, reprezentanții DSP vor trimite Ministerului Sănătății lista cu necesarul de antivirale. În prezent, în stocurile Spitalului Județean de Urgență din Focșani mai sunt aproximativ 160 de cutii de antivirale.
Până în prezent, nu a fost înregistrat niciun caz de gripă, dar numărul vrâncenilor care s-au îmbolnăvit de viroze a crescut în săptămâna care tocmai a trecut. La nivelul județului, au fost înregistrate 1.403 de cazuri de viroze, din care 62 de persoane au necesitat internarea în spital. Cea mai afectată categorie de vârstă este cea între 5 și 14 ani, fiind înregistrate 448 de îmbolnăviri, și cea între 5 și 49 de ani, cu 290 de cazuri.
Åži numărul persoanelor care au fost diagnosticate cu pneumonii a crescut săptămâna trecută, înregistrân-du-se 397 de cazuri, dintre care 83 de persoane au necesitat internarea în spital. Grupa de vârstă cea mai afectată este reprezentată tot de copii și de persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 49 de ani.
Pentru a preveni îmbolnăvirile de gripă, medicii recomandă vaccinarea antigripală, dozele de vaccin antigripal putând a fi găsite și în farmacii, prețurile variind între 20 și 35 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?