Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618
Ediția: Miercuri 8 Mai 2024. Nr. 6618

Copiii născuţi în 2005, ultima promoţie admisă în clasa întâi fără anul pregătitor


Elevii născuți în anul 2005 reprezintă ultima gene-rație admisă în învățământul primar fără să fi fost în clasa pregătitoare, din anul școlar 2012-2013 aceasta devenind obligatorie, a declarat marți inspectorul general școlar al municipiului București, Cristian Alexandrescu. Potrivit Legii educației naționale, măsura introducerii clasei pregătitoare în învățământul primar intră în vigoare începând cu anul școlar 2012-2013.
Copiii născuți în 2005 vor fi admiși în clasa întâi fără clasă pregătitoare, iar cei născuți în 2006 vor intra în clasa pregătitoare. Pentru copiii născuți în intervalul 1 septembrie 2006-31 decembrie 2006, părinții vor putea opta dacă prelungesc încă un an grupa mare sau dacă cei mici merg în grupa pregătitoare. În cazul în care copiii născuți în intervalul 1 septembrie-31 decembrie rămân încă un an în gupa mare, în anul școlar 2013-2014 vor intra în clasa pregătitoare, a adăugat inspectorul general școlar.
Potrivit legii, în clasa pregătitoare sunt înscriși copiii care au împli-nit vârsta de 6 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor sau a susținătorilor legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copiii care împlinesc vârsta de 6 ani până la sfârșitul anului calendaristic, dacă dezvoltarea lor psihosomatică este corespunzătoare, a mai spus prof. Cris-tian Alexandrescu.
În clasa pregătitoare din învățământul special sunt înscriși copii cu cerințe educaționale speciale, care împlinesc vârsta de 8 ani până la data începerii anului școlar. La solicitarea scrisă a părinților, a tutorilor legali sau a susținătorilor legali, pot fi înscriși în clasa pregătitoare și copii cu cerințe educaționale speciale cu vârste cuprinse între 6 și 8 ani la data începerii anului școlar. Ministerul Educației elabo-rează curriculum-ul și planurile-cadru pentru clasa pregătitoare. Profesorii pentru clasa pregătitoare vor urma un curs de formare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?