Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Arbitrul vrâncean Vasile Avram, eliberat sub control judiciar


Fostul șef al arbitrilor, vrânceanul Vasile Avram, care a fost arestat preventiv pentru fapte de corupție, a fost eliberat sub control judiciar, luni seara. Înalta Curte de Casație și Justiție a admis recursul lui Avram, după ce Curtea de Apel Galați îi respinsese solicitarea.
Avram are obligația să respecte mai multe condiții și restricții. Astfel, el nu are voie să părăsească orașul de domiciliu, fără înștiințarea și încuviințarea organelor judiciare sau a instanței; nu are voie să discute cu ceilalți inculpați din dosar sau cu martorii; nu poate avea asupra lui niciun fel de armă și trebuie să meargă periodic la secția de poliție aferentă zonei de domiciliu.
Procurorii Direcției Naționale Anticorupție l-au trimit în judecată pe Vasile Avram, pe 19 octombrie, în stare de arest preventiv. Fostul șef al arbitrilor este acuzat de luare de mită în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată, în legătură directă cu o infracțiune de corupție.
Potrivit anchetatorilor, pe 21 mai, în condițiile exercității atribuțiilor de serviciu ca supervizor la meciul de fotbal FCM Tîrgu – Mureș – Universitatea Cluj, Vasile Avram ar fi primit de la un alt inclupat din dosar suma de 19.000 euro, în scopul delegării unor arbitri agreați de echipa de fotbal Tîrgu – Mureș la jocurile ediției de campionat 2011 – 2012.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?