Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617
Luni 6 Mai 2024. Nr. 6617

„Francezii români“ s-au întâlnit la Focşani


Atașatul Ambasadei Franței în România Michel Soignet a participat, sâmbătă, la Conferința Națională a profesorilor de limba franceză „Journées de Réflexion Pédagogique”, cu tema „Pour une approche actionnelle dans l’enseignement du FLE”. Alături de acesta, au mai luat parte la dezbaterile ce s-au purtat doar în limba franceză, inspectorul școlar general Manuela Delia Anghel- în calitate de reprezentant al Ministerului Educației, Claudia Vișan- reprezentant al Agenției Naționale a Universităților Francofone de la Chișnău și Cristina Grigore- reprezentant al Agenției Române a Profesorilor de Limba Franceză. Întâlnirea, ce a avut loc în sala de festi-vități a Colegiului Național „Unirea”, a debutat cu un moment artistic de bun venit, realizat de elevii unității de învățământ gazde. Ei au interpretat mai multe piese atât în limba franceză cât și în limba română, apoi au pus în scenă mai multe dansuri tradiționale scoțiene.
Tot sâmbătă, două eleve ale Colegiului Național „Unirea” din Focșani au fost răsplătite cu volume de carte pentru rezultatele deosebite pe care le-au obținut la concursul național pentru tinerii scriitori francofoni. Astfel, nuvelele elevelor Larisa Rusu și Adina Ene vor fi publicate în Volumul Laureaților „Jeunes auteurs romainsdans la PIJA”.

Schimb de experiență

Conferința s-a dorit a fi o întâlnire a profesorilor și inspectorilor de limba franceză din diferite județe ale țării, cu scopul rea-lizării unui schimb de experiență, din perspectiva unei abordări axate pe ac-țiune, care să aibă drept urmare o îmbunătățire a metodelor și strategiilor didactice în predarea, învățarea și evaluarea competențelor în domeniul limbii franceze. Este pentru prima dată când un astfel de eveniment s-a organizat în Vrancea, fiind un privilegiu pentru județul nostru. Activitatea a fost realizată la nivelul Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea, în colaborare cu Asociația Română a Profesorilor de Limba Franceză, cu sprijin din partea Primăriei Municipiului Focșani. Parteneri ai Conferinței naționale a profesorilor de limba franceză „Journées de Réflexion Pédagogique” cu tema „Pour une approche actio-nnelle dans l’enseignement du FLE” au fost Direcția pentru Cultură și Patrimoniu Național Vrancea, Colegiul Național „Unirea” din Focșani și Inspectoratul Åžcolar Vrancea. Inițiatorul Conferinței este Zvetlana Baciu, inspector de limba Franceză. De asemenea, mai mulți sponsori au contribuit financiar la buna desfășurare a acestui eveniment.
Grație acestei activități, au fost prezenți la Focșani și reprezentanți ai Editurilor franceze din București, respectiv CLE International, Hachette, Didier oferind astfel posibilitatea cadrelor didactice din județ și din țară de a-și procura manuale însoțite de suporturi audio-video, necesare exigențelor actuale.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?