Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Subvenţii mai mici pentru ţărani


Doar 60 de euro pe hectar ar urma să primească țăranii în contul plăților naționale directe complementare pe suprafață pentru anul 2011. Suma a fost stabilită de Ministerul Agriculturii după discutarea bugetului pentru anul 2012 și care este mai mic decât cel din acest an. Valoarea subvenției de la bugetul de stat reprezintă 81,5% din cuantumul maxim posibil ce putea fi acordat, de 73,56 euro/ha, aprobat de Comisisa Europeană și care a fost promis în acest an de conducerea pedelistă a Mi-nisterului Agriculturii. Subvențiile vor fi plătite la cursul de schimb de 4,35 lei pentru un euro, stabilit de către Banca Centrală Europeană.
La nivelul județului Vrancea au fost înregistrate 28.113 cereri din partea fermierilor, pentru o suprafață de peste 169.665 hectare de teren. Peste 260 de fermieri lucrează exploatații agricole cu suprafețe mai mari de 50 hectare.
„La stabilirea acestei sume s-au avut în vedere plafoanele orientative pentru bugetul pe anul 2012 aferent Ministerului Agriculturii, așa cum au fost comunicate de către Ministerul Finanțelor Publice la începutul lunii noiembrie 2011… Fermierii români care solicită plăți naționale directe
complementare în cadrul schemelor de plăți pe suprafață, trebuie să cultive suprafețele în cauză și să respecte bunele condiții agricole și de mediu, reglementate prin lege”, se precizează în Nota de Fundamentare a proiectului de act normativ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?