Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Vineri 3 Mai 2024. Nr. 6617

Cărţile, redescoperite cu ajutorul imaginilor


Elevii de la Colegiul Național „Al. I. Cuza” din Focșani își vor demonstra creativitatea și pasiunea pentru lectură în cadrul celui mai nou proiect inițiat în parteneriat cu Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”. „Ochiul din bibliotecă – cititori și fotografi” este numele proiectului, ce își propune să evidențieze prin intermediul fotografiilor realizate de elevi, momente inedite despre cărți și bibliotecă. Scopul proiectului este acela de a-i stimula pe elevi și a-i atrage spre lectură, fotografie și arta imaginii, sedimentând sau extinzând o serie de competențe culturale ori estetice, necesare pentru formarea intelectuală și afectivă a copiilor.
Activitățile incluse pot fi asimilate unor strategii de marketing cultural, în măsura în care promovează imaginea favorabilă a unor produse culturale. De asemenea, urmăresc să convingă cititorii că bi-blioteca și cartea nu sunt perimate, ci merită investiții solide de timp, imaginație și reflecție. „Proiectul îi aparține în același timp cititorului și fotografului, celui care citește o carte și celui care o transpune în fotografie, creatorului și receptorului său, elevului și profesorului, participanților la proiect și pu-blicului observator”, au precizat reprezentanții Biblliotecii Județene pe blogul Centrului de Limbi Străine.
Proiectul „Ochiul din bibliotecă – cititori și fotografi” a debutat în luna noiembrie și se va finaliza în cursul lunii mai a anului viitor. Până atunci, elevii implicați au timp destul să realizeze cât mai multe imagini, prin care să promoveze cartea și biblioteca. Totodată, ei vor realiza și fotografii dedicate operei diverșilor autori, în special români. Munca lor va fi prezentată apoi într-o broșură de prezentare și promovare, ce va purta numele proiectului. Întâlnirile „cu-ziștilor” cu universul cărții vor fi organizate periodic, în baza unui program bine stabilit, care a fost postat și pe blogul Centrului de Limbi Străine la adresa http://centruldelimbistraine.blogspot.com/2011/11/ochiul-din-biblioteca-cititori-si.html.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?