Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Tehnica ajunge şi la biblioteca din Năruja


Locuitorii comunei Năruja vor avea acces, peste doar câteva zile, la cele mai noi tehnologii din domeniul comunicațiilor și informației.
La Biblioteca Publică din localitate va fi inaugurat luni, cu începere de la orele 13.00, un Centru Biblionet. Acesta va fi dotat cu echipamente IT performante, respectiv patru calculatoare, o imprimantă, un scaner, un video-proiector, un ecran de proiecție, precum și camere web și căști pentru fiecare calculator în parte. De toate acestea se vor bucura locuitorii comunei Năruja, indiferent de vârstă, care vor deveni utilizatori ai serviciilor oferite de Biblioteca Publică.
Oamenii care s-au obișnuit să obțină informațiile de care au nevoie doar din cărți, vor avea acces la ele mai ușor de acum înainte, prin intermediul noilor tehnici, ce le vor fi puse la dispo-ziție printr-un proiect susținut de IREX. Este cea de a șaptea inaugurare a unui centru Biblionet din județul Vrancea.
Cu prilejul inaugurării centrului Biblionet, la bi-blioteca din comuna Năruja va avea loc și prezentarea volumului „Vrancea – Ghid de biblioturism”. De asemenea, va fi lansat proiectul „Năruja- locurile, oa-menii și poveștile lor” și va fi organizată o expoziție de carte, ocazie cu care se va marca împlinirea a 75 de ani de la înființarea bibliotecii din comună. În cadrul aceluiași eveniment, va fi marcat un secol de activități cultu-rale. La activitatea de luni, de la Năruja, sunt așteptați să ia parte reprezentanți ai autorităților locale, ai Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” din Focșani, parteneri în cadrul acestui eveniment, dar și localnici.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?