Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626
Ediția: Vineri 17 Mai 2024. Nr. 6626

Importanţa auzului


    În prezent, în lume sunt mai mult de 500 de milioane de oameni cu un anumit grad de hipoacuzie, iar pentru anul 2015 se estimează că cifra va ajunge în jurul valorii de 700 de milioane.
Pierderea de auz nu este legată numai de imbatranire pentru că afectează toate categoriile de vârstă. Pierderea de auz fiziologică este totuși cel mai întâlnit tip de hipoacuzie.
    Hipoacuzia nu înseamnă neapărat neputința de a auzi sunetele destul de puternic. La unele persoane apare dificultatea de a auzi în unele regiuni specifice sau de limitare. Aceasta poate fi rezultatul unei „pierderi discriminatorii”,în care pot auzi vorbirea, dar nu o pot înțelege.
     La copii, pierderea de auz netratată poate avea efecte secundare în creștere. Problemele de auz crează dificultăți, care pot duce la izolare, oboseală și singurătate fiind  frecvent interpretată ca o lipsă de inteligență,care poate să afecteze școala, munca și implicit viața sociala.
    Pentru pierderile de auz care nu mai pot fi tratate medicamentos ori chirurgical, singura solutie  o reprezinta purtarea aparatelor auditive. Este foarte important de stiut ca orice aparat auditiv este un instrument personalizat, reglat in functie de audiograma purtatorului si adaptat dupa mulajul urechii.
    Aparatele  auditive sunt disponibile in mai multe forme, modele, dimensiuni si culori.Dupa modul de insertie in ureche, acestea pot fii retroauriculare(in spatele pavilionului),ori intraauriculare(in interiorul canalului auditiv), acestea recomandandu-se de catre specialist in functie de mai multi factori care trebuiesc luati in considerare: gradul scaderii de auz, varsta, forma canalului auditiv,etc.
Primul pas în tratarea pierderii de auz constă în recunoașterea semnelor sale cele mai comune.
    Dai volumul televizorului și al radioului peste nivelul considerat normal de cei din jur?Auzi oamenii vorbind, dar ai dificultăți în a înțelege ce spun?Îți rogi interlocutorii să repete?Familia, colegii și prietenii iți sugerează că ai avea o problemă cu auzul?A devenit dificil să auzi vorbitorul la o ședință, la întruniri sau la biserică? Adesea auzi ceva sunând sau bâzâind în urechi? Dacă ai unele dintre aceste simptome, testează-ți auzul la  cabinetul de specialitate CLARFON din Focșani str.Alexandru Vlahuță nr.2, bloc 2 parter. Alte relații puteți obține la numerele de telefon 0731.600.623 sau 0237.212.577

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?