Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635
Ediția: Marți 28 Mai 2024. Nr. 6635

Pensionarii, nemulţumiţi de sistemul de sănătate


Pensionarii vrânceni vor protesta în fața sediului Guvernului, pe 22 noiembrie, pentru a-și arată nemulțumirea față de măsurile aberante pe care le ia actuala guvernare.

Pensionarii din județ sunt nemulțumiți de sistemul de sănătate vrâncean și au acuzat așa zisa reformă din sănătate realizată de actuala guvernare. Reforma nu este orientată către pacient și singurul scop este să taie din banii alocați pentru sistemul sanitar. Practic, reforma PDL pentru sănătate îi condamnă la moarte pe pensionarii sărăciți de creșterile de prețuri din ultimii ani și care abia mai au bani să își cumpere medicamentele care îi ajută să supraviețuiască. În cadrul conferinței Organizației Pensionarilor PSD a fost discutată propunerea Ministerului Sănătății de a alcătui o listă negativă care limitează serviciile medicale gratuite. Pensionarii au spus că sunt foarte revoltați de această măsură, mai ales că au contribuit o viață întreagă la sistemul de sănătate.
„Ministerul Sănătății a anunțat că va alcătui o listă negativă cu medicamente și analize, care nu va mai fi gratuită pentru bolnavii. În plus, de la anul, vor să facă un pachet minimal de servicii, care va limita accesul la sănătate. În Vrancea sunt peste 70 de mii de bătrâni care vor fi nevoiți să suporte un plus de plăți, în afara ta-xelor și impozitelor pe care le-au plătit de-a lungul vieții”, a afirmat Petrică Butuc.
Președintele Organizației Pensiona-rilor PSD, Åžtefan Frâncu le-a spus celor prezenți că pensionarii trebuie să lupte pentr drepturile lor. „Trebuie să fim conștienți că un vot dat greșit ne costă viața. Noi trebuie să luptăm pentru drepturile noastre! Dacă USL va câștiga alegerile, toate măsurile prostești luate de actuala guvernare vor fi abrogate! Soluții există, trebuie să existe doar bunăvoință!”, a explicat Åžtefan Frâncu. 

„Mori cu zile în spital!”

Președintele Asociației Pensionarilor din Vrancea, Vasile Vâlcu, a declarat că intenția PDL și a lui Traian Băsescu este de a-i scoate pe pensionari din sistem, „adică să ne omoare”. „Noi reprezentăm peste 33% din populația județului, deci suntem o forță. Nu trebuie să acceptăm tot felul de legi restrictive care duc la lichidarea bătrânilor și trebuie să demarăm acțiuni împotriva acestor legi. Situația în care se află sistemul sanitar vine și de la finanțarea slabă. În loc de 6% din PIB, cât ar avea nevoie sănătatea, este doar 2%. Starea sănătății din Vrancea este precară! Din cele opt spitale au rămas doar trei, două fiind cu semnul întrebării. Băsescu zice că vrea să ne scoată din sistem, adică să ne omoare! Ei vin cu legi împotriva noastră. La spitale trebuie să te duci cu programare, că dacă nu ai așa ceva, trebuie să plătești. Plus că trebuie să aduci de acasă de toate, medicamente, pansamente. Mori cu zile în spital! Medicii sunt prost plătiți! Este o bătaie de joc!”, a afirmat Vasile Vâlcu, președintele Asociației Pensionarilor din Vrancea.
O altă măsură a ministrului Sănătății care îi nemulțumește pe pensionari este cea de a limita serviciile medicale, mai ales că pachetul minimal de servicii nu include procedee vitale, cum ar fi efectuarea unui computer tomograf la Urgențe, în caz de un accident cerebral.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?