Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Expertiză tehnică la accidentul rutier provocat de Şerban Huidu


Procurorii au dispus efectuarea unei expertize tehnice pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier provocat de Åžerban Huidu, în urma căruia au murit trei persoane. Obiectivele expertizei dispuse au în vedere inclusiv cererile formulate de aparținătorii victimelor. Expertiza dispusă urmează să fie făcută de experți ai laboratorului interjudețean din cadrul Institutului Național de Expertiză Criminalistică, potrivit unui comunicat transmis miercuri de Parchetul instanței supreme.
Probele administrate până în prezent în dosarul în care Åžerban Huidu este învinuit pentru ucidere din culpă arată că acesta a provocat accidentul întrucât nu a adaptat viteza la condițiile de tra-fic pe carosabil umed, susțin procurorii.

În acest dosar, Parchetul Judecătoriei Brașov a început în 18 octombrie urmărirea penală față de Åžerban Huidu, pentru uciderea din culpă a trei persoane.
În cauză au fost formulate concluziile medico-legale cu privire la decesul celor trei persoane care se aflau în autoturismul Dacia, stabilindu-se că moartea a fost violentă, cauzată de hemoragii interne și externe, consecutive, în principal din cauza rupturilor de organe interne.
De asemenea, la dosar au fost depuse și rapoartele de expertiză medico-legală întocmite pentru celelalte persoane implicate în accident, stabilindu-se că cei doi copii ai lui Åžerban Huidu, în vârstă de 2 și 4 ani, au suferit leziuni care necesită pentru vindecare sub zece zile de îngrijiri medicale (fapt care nu atrage răspunderea penală). Celelalte două pasagere ale autoturismului condus de Huidu, respectiv soția acestuia și bona copiilor, au avut leziuni care necesită pentru vindecare sub 60 de zile de îngrijiri medicale și au precizat că nu formulează plângere prealabilă, mai arată Parchetul instanței supreme.
În urma accidentului provocat de Huidu și-au pierdut viața Ioan Garbis, Magda Drăghici și Åžtefan Lungu Balogh, cei trei fiind colegi la o firmă din Brașov. Ei se îndreptau spre Aeroportul Otopeni pentru a aștepta un client din străinătate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?