Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620
Ediția: Vineri 10 Mai 2024. Nr. 6620

Laptele şi cornul, sănătoase


Produsele date elevilor în cadrul programului „Laptele și cornul” sunt proaspete și sănătoase, potrivit unei raportări realizate de inspectorii sanitari din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea. În urma controlului efectuat de la începutul anului și până în septembrie, s-a constatat că produsele date elevilor sunt de calitate. În câteva unități de învățământ au fost descoperite probleme la spațiile de depozitare.
Astfel, în perioada ianuarie-septembrie, au fost verificate 242 unități de învățământ din județ, iar dintre acestea, doar 128 sunt conectate la apă curentă. S-a constatat că 30% din cele 242 unități de învățământ nu au spații fri-gorifice de depozitare a produselor acordate elevilor, dar produsele sunt distribuite elevilor chiar în ziua în care sunt aduse.
Reprezentanții DSP ne-au spus că, în urma controalelor, au fost date patru avertismente scrise și două amenzi în valoare de 1.000 de lei.
Sancțiunile au fost aplicate unor angajați din două unități de învățământ, care nu aveau analizele medicale la zi, așa cum prevede legea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?