Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Start la învăţarea tainelor oratoriei şi ale argumentării


La Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” din Focșani s-a lansat, ieri, proiectul ,,Oratori, retori, limbuți sau…muți?!”. Proiectul a atras interesul elevilor încă de la început iar obiectivul principal al său este dezvoltarea capacității de argumentare. Este pentru prima oară când un Club de Dezbateri din Vrancea își deschide porțile și pentru elevii de gimnaziu. În deschiderea activității de lansare, profesorul Alina Maiereanu, director al Colegiului Națio-nal ,,Al. I. Cuza” din Focșani, a subliniat importanța competențelor de comunicare în lumea contemporană, precizând faptul că proiectul se va desfășura pe tot parcursul acestui an școlar și se va încheia cu o evaluare pentru liceeni, respectiv cu o minicompetiție pentru elevii de gimnaziu. Premiile oferite nu sunt atât de importante precum valorile și atitudinile însușite de către elevi prin dezbatere, indispensabile formării personale și care vor ilustra succesul real al acestui proiect educațional. La rândul lor, elevele Tania Panaite, Emanuela Manolache și Andra Curcă, toate membre ale Clubului de dezbateri au vorbit despre succesele obținute de-a lungul anilor, argumentând printr-un scurt meci demonstrativ importanța comunicării, a determinării, persuasiunii și  autocontrolului. În încheiere, profesorul Loredana Diac, coordonatorul clubului Impact, împreună cu eleva Cătălina Bejan, președinte al elevilor de la Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” din Focșani a explicat celor prezenți care sunt coordonatele acestui club de inițiativă comunitară pentru tineri. La proiectul educațional ,,Oratori, retori, limbuți sau…muți?!” vor lua parte  elevii Colegiului Național ,”Al. I. Cuza” și elevi de la Åžcoala cu clasele I-VIII „Åžtefan cel Mare”, Åžcoala cu clasele I-VIII „Duiliu Zamfirescu”,Åžcoala cu clasele I-VIII „Ion Basgan”, Åžcoala cu clasele I-VIII „Nicolae Iorga”, Åžcoala cu clasele I-VIII „Alexandru Vlahuță”, Åžcoala cu clasele I-VIII „Anghel Saligny”, Åžcoala cu clasele I-VIII Nr.3, Åžcoala cu clasele I-VIII ,,Principele Åžerban Ghica și Principesa Aristița Ghica” Sihlea și nu în ultimul rând vor participa la activitățile ce se vor desfășura în cadrul proiectului și elevii de la Åžcoala cu clasele I-VIII ,,Alexandru Vlahuță” Gugești.

Cuziștii dau lecții despre leadership și carieră

De asemenea, în acest week-end, Colegiul Național ,,Al. I. Cuza” din Focșani este gazda proiectului național ,,HOLA”, implementat de către Asociația YouthAcademy și organizat la nivelul acestei unități de învățământ de către elevele Emanuela – Teodora Manolache și Andrada – Tania Panaite.
Participanții vor avea ocazia să se implice în activități desfășurate în cadrul atelierelor de lucru pe teme precum lea-dership, orientare în carieră, branding personal, public speaking, viziune personală sau lucru în echipă.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?