Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636
Ediția: Miercuri 29 Mai 2024. Nr. 6636

Copiii romi din zece judeţe ale ţării se întrec la Focşani


Reprezentanții Inspectoratului Åžcolar Județean Vrancea se pregătesc să organizeze faza regională a celei de-a V-a ediții a Concursului „Diversitatea o șansă în plus pentru viitor”. Concursul va debuta mâine, cu proba teoretică, când membrii echipelor vor trebui să răspundă prin intermediul unui test grilă la întrebări din domeniile istorie, tradiții, cultura diferitelor etnii, educație civică și valori.
Sâmbătă, 29 octombrie, se va desfășura proba artistică, proba având o condiție esențială și anume ca actul artistic prezentat de copii să oglindească interacțiunea dintre culturi. Județul Vrancea va fi reprezentat în cadrul etapei regionale a Concursului „Diversitatea o șansă în plus pentru viitor” de echipa Åžcolii „Mihail Arnmencea” din Adjud. Echipa a fost pregătită și va fi coordonată pe durata celor trei zile de concurs de profesoara Cristina Baciu. În urmă cu doi 2 ani, echipa din Adjud a reușit să se claseze pe locul al III-lea, concursul având loc la București, iar anul trecut, la Tulcea, ei au obținut locul al II-lea.
Faza regională a celei de-a V-a ediții a Concursului „Diversitatea o șansă în plus pentru viitor” este organizată de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, cu sprijin din partea Primăriei Municipiului Focșani. Concursul va fi găzduit de Ateneul Popular „Mr. Gh. Pastia” din Focșani.
Alături de echipajul Åžcolii „Mihail Armencea” din Adjud, vor concura elevi din județele Bacău, Botoșani, Galați, Brăila, Brașov, Covasna, Tulcea, Prahova și Vaslui. Din juriu vor face parte profesorul doctor Gheorghe Sarau, reprezentant al Ministerului Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului, alături de Roberta Kovari, din partea Asociației „Divers” din Târgu Mureș, Rudy Moca, actor de etnie romă. Invitații speciali ai concursului sunt solistul vocal Arun Durancea, din Tecuci, și membrii Clubului de Dans Sportiv „Elite” din Focșani. Faza națio-nală va avea loc la Târgu-Mureș, în perioada 16 – 18 decembrie 2011. În cadrul acestei ultime etape vor participa doar primele trei echipe clasate, de la nivelul fiecărei regiuni unde se derulează concursul.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?