Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

USL condiţionează votul la bugetul pe 2012 de reducerea CAS şi revenirea TVA până la 19%


Președintele PSD, Victor Ponta, a declarat luni că USL condiționează votul la proiectul de buget pe anul 2012 de adoptarea măsurilor cuprinse în proiectul său economic referitoare la reducerea CAS cu 10% și includerea în bugetul multianual a reducerii TVA până la 19%. „Măsurile privesc reducerea CAS cu 3 punte procentuale, 10% din cât reprezintă în acest moment, reducerea TVA, prevăzută clar în bugetul multianual până la 19%, schema de la agricultură – 9% din TVA la bugetul de stat și 15% să se reîntoarcă la producător, reducerea cu 50% a cheltuielilor cu bunuri și servicii, cofinanțarea în totalitate a proiectelor, interdicția de a folosi fondul de rezervă al premierului pe chestiuni politice și suspendarea PNDI al ministerului Dezvoltării Regionale, pentru că creditele de 4 miliarde de euro vor intra pe deficit și ne vor împiedica să folosim acești bani pentru alte investiții utile”, a spus Ponta.

El a precizat, răspunzând unei întrebări, că USL va vota împotriva proiectului de buget pe anul 2012 dacă o singură măsură – care va reprezenta, efectiv, un amendament al USL – din cele menționate nu va fi inclusă în actul normativ.
Ponta a spus că prin includerea acestor măsuri în proiectul de buget se va înregistra un plus la buget evaluat la 0,5% din PIB.
„În momentul în care reduci cheltuielile cu 50%, elimini PNDI-ul doamnei Udrea, oprești finanțarea din fondul de rezervă al premierului – se va înregistra un plus de 0,5-1% din PIB”, a spus Ponta. El a subliniat că, fără includerea acestor măsuri, creșterea economică a României în 2012 va continua să fie zero, iar deficitul va fi mai mare de 3%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?