Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Profesoara Elena Peicu, condusă pe ultimul drum


Fosta profesoară de geografie a Liceului Tehnologic „Al. I. Cuza” din Panciu, Elena Aurora Peicu, a fost condusă, ieri, pe ultimul drum de fiul și nora sa, respectiv inginerul Gabriel Peicu și procurorul Daniela Peicu. Alături de familia îndoliată, au ținut să ia parte la tristul eveniment colegii, prietenii și cunoscuții celei care a instruit, vreme de aproape trei decenii, generații de elevi pănceni. Toți cei prezenți au avut numai cuvinte de laudă la adresa fostei profesoare. „A fost o femeie deosebită, distinsă și de mare caracter. Am fost cele mai bune prietene, încă din clipa în care ne-am cunoscut, cam pe la începutul anilor 70. Un timp, am fost vecine și ne petreceam foarte multă vreme împreună, discutam ore în șir, despre orice. Tocmai pentru că eram foarte apropiate, am dorit ca ea să fie și nașa de botez a fiului meu. Încă nu-mi vine să cred că nu mai este, pentru că o așteptam la mine, la Iași. Își dorea foarte mult să viziteze orașul dar, din păcate, nu a mai apucat”, ne-a spus, vizibil marcată de eveniment, fosta sa colegă, profesoara de istorie Elena Musteață.
Despre dispariția neașteptată a Elenei Peicu a vorbit și părintele Maricel Bunea, cel care, împreună cu alți doi preoți, unul dintre ei apropiat al familei, a oficiat slujba de înmormântare, la Catedrala „Cuvioasa Parascheva” din Panciu. Acesta a ținut să-i consoleze pe fiul, nora și nepotul celei trecute în neființă. „Nu este o durere mai mare ca aceea când fiul se desparte de mamă sau de tată. De multe ori, când avem astfel de momente în familie, ni se pare că această durere este de netrecut și, dacă lăsăm această durere să ne copleșească, știm foarte bine că ne este foarte greu să depășim momentul. În aceste clipe de durere, însă, nimeni nu trebuie să creadă că este singur. Fiecare dintre noi îl avem, alături, pe bunul Dumnezeu, care ne ajută să trecem peste aceste clipe care sunt atât de dureroase pentru fiecare dintre noi”, a spus părintele Bunea. El a evidențiat atât caracterul frumos, cât și credința în Dumnezeu a fostei profesoare care venea foarte des la biserică pentru a se ruga pentru odihna soțului său, trecut la cele veșnice în urmă cu patru ani, tot în luna octombrie și, mai ales, pentru familia fiului său, în special pentru nepoțelul Rareș, pe care îl iubea foarte mult.

„Să vă odihnească Dumnezeu!”

Personalitatea Elenei Peicu a fost omagiată și de Luminița Iliescu, profesor de istorie la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza”, instituție în fața căreia cortegiul funerar a făcut un ultim popas, înainte de a se îndrepta către cimitirul Bisericii „Sf. Apostoli Petru și Pavel. „Clopoțelul școlii lasă, astăzi, locul clopotului trist al bisericii. Din rândul dascălilor noștri s-a stins o doamnă minunată, o profesoară care a muncit cu dăruire, un simbol al demnității, al gingășiei, al sensibilității, o profesoară strălucită care și-a făcut datoria cu competența adevăratului dascăl. Pentru cei apropiați, o durere fără margini; pentru cei care v-am cunoscut, o stimă și un respect deosebit. Să vă odihnească Dumnezeu, în liniște și pace! Rămas bun, doamnă profeosară!”, a spus Luminița Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?