Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Primăria face acte de proprietate sinistraților


Persoanele care locuiesc în cele 188 de case construite de Gigi Becali pentru sinistrații din Vadu Roșca vor primi, după cinci ani, acte pe case. Primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, a hotărât ca administrația locală să facă toate demersurile pentru intabularea terenurilor și caselor pe numele sinistraților care le-au primit de la omul de afaceri Gigi Becali. Acest lucru a fost posibil după ce omul de afaceri a declarat că toate casele construite de Fundația Creștină „Gigi Becali” la Boțîrlău sunt ale oamenilor. Primarul Mihalcea spune că după ce obțin intabularea bunului de proprietate, casele pot fi înstrăinate.

Primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, a demarat acțiunea de împroprietărire a celor 188 de familii sinistrate cărora le-au fost construite case de către Fundația Creștină „Gigi Becali”. Familiile nu au primit din partea Fundației un act de donație care să ateste că sunt proprietarele acestor case. La baza deciziei autorităților locale este declarația făcută de Gigi Becali care, la ultima vizită din decembrie anul trecut, a spus că aceste case aparțin oamenilor. De asemenea, există hotărârea Consi-liului Local Vulturu prin care au fost atribuite terenurile pe care au fost construite casele, procesele verbale de predare primire, schițe, acte necesare pentru intabulare, etc.
„Plecând de la declarațiile făcute de Gigi Becali, cel care a construit cele 188 de locuințe la Vulturu pentru sinistrații de la Vadu Roșca prin intermediul Fundației Creștine «Gigi Becali», am decis la nivelul Primăriei să demarăm procedurile legale care le permit celor care au în folosință casele să devină și proprietari cu acte în regulă. În acest sens, au fost făcute dosare pentru toate persoanele care au primit case de la Gigi Becali, care conțin documente precum hotărârea Consiliului Local prin care au fost atribuite terenurile pe care au fost construite casele, procesele verbale de predare primire, schițe, autorizația de construcție, acte necesare pentru intabulare, în baza cărora vor fi eliberate actele de proprietate”, a afirmat primarul Alexandru Mihalcea.
Acesta a precizat că întârzierea cu care cele 188 de familii devin proprietarele locuințelor se dato-rează faptului că reprezentanții legali ai fundației nu au emis acte de donație ci doar un „contract de colaborare și finanțare”. Primarul Mihalcea spune că, după ce obțin intabularea bunului de proprietate, casele pot fi înstrăinate. ,,Până în acest moment nu există nici un act de vânzare cumpărare pentru aceste case, dar aceste case pot fi vândute după obținerea inta-bulării bunului de proprietate. Obținerea cărții funciare costă 600 de lei. Se poate ca și în prezent să existe diverse înțelegeri privind înstrăinarea, în special între părinți și copii, dar nu există niciun act oficial de vânzare cumpărare”, a spus primarul Alexandru Mihalcea.

Proprietari pe case după șase ani de la inundații

Timp de șase ani, primarul comunei Vulturu, Alexandru Mihalcea, a trimis zeci de adrese la Fundația Creștină „Gigi Becali”, prin care a solicitat să fie găsite soluții pentru ca sinistrații care s-au mutat în casele construite din banii lui Gigi Becali să devină pro-      prietarii locuințelor.
Până în acest moment, singurul document pe care Fundația Creștină „Gigi Becali” l-a dat celor care locuiesc în casele construite la Vulturu este un „contract de colaborare și finanțare”. În același document se mai arată că finanțatori sunt Fundația Creștină „Gigi Becali” și persoana Gigi Becali, care, împreună, au dat peste 30 de mii de lei pentru fiecare casă construită. În act se mai arată că beneficiarul se obligă să se mute în imobilul construit în termen de 45 de zile de la data predării imobilului. Dacă nu face acest lucru, beneficiarul este obligat să restituie investitorilor întreaga sumă alocată pentru construcția casei.
Gigi Becali a declarat la începutul lunii decembrie 2010 că locuințele construite la Vulturu pentru sinistrații de la Vadu Roșca sunt ale oamenilor de drept. „Eu am făcut aceste case, dar ele nu îmi aparțin mie, sunt ale oamenilor! Este o problemă ce ține de cetățeni și primărie de acum”, a afirmat Becali.

188 de locuințe construite în satul „Gigi Becali”

În iulie 2005, 7 persoane și-au pierdut viața în localitatea Vadu Roșca, complet inundată și distrusă, iar cîteva sute de familii și-au pierdut agoniseala de-o viață. La o lună de la inundații, în 25 august, Gigi Becali mergea la Vadu Roșca și anunța că s-a hotărît să construiască aproximativ 200 de case pentru si-nistrați, după ce a văzut că Guvernul nu a construit nicio locuință. El a fost întâmpinat de localnici, cu o plăcuță amplasată pe un stâlp pe care scria satul „Gigi Becali” și a mers pe amplasamentul de la marginea localității Vulturu. Aici, pe o suprafață de 25 de hectare urmau să fie construite casele pentru sinistrații din Vadu Roșca.
În perioada 2005-2006, Gigi Becali a construit în localitatea Vulturu, prin Fundația Creștină „Gigi Becali” un număr de 188 de locuințe pentru sinistrații din Vadu Roșca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?