Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Prins la câteva ore după ce a dat alte cinci spargeri


Hoții au dat iama în alte cinci magazine din Focșani. În noaptea de marți spre miercuri, două chioșcuri din fața Liceului Unirea și sediile a trei societăți comerciale, printre care și o societate de asigurări de pe strada Cuza Vodă au fost sparte. Polițiștii ne-au spus că spargerile au fost date de o singură persoană care a și fost identificată și reținută. Oamenii legii au stabilit că persoana reținută a mai dat alte patru spargeri la finele săptămânii trecute, acesta având în total 9 fapte de furt. Printre obiectivele acestuia s-a numărat și farmacia președintelui Colegiului Farmaciștilor din Vrancea, Fevronia Stoica. Suspectul a fost reținut pe bază de ordonanță pentru 24 de ore și urmează să fie dus la instanță cu propunere de arestare preventivă.

Proprietarii a cinci societăți și-au găsit, ieri dimineață, ușile încăperilor forțate și câteva bunuri lipsă. Ion V., un tânăr care a mai creat probleme, a intrat în toate cele cinci locații, situate pe strada Cuza Vodă și în fața Liceului Unirea și a luat tot ce i-a picat în mâini. El a plecat cu o sumă de bani, o cameră foto și un telefon mobil. Una dintre locațiile din care a furat era prevăzută cu o cameră de supraveghere pe care hoțul a smuls-o din perete ca să-și poată continua treaba. La scurtă vreme de la sesizare, polițiștii de Ordine Publică și cei de la Judiciar din cadrul Poliției municipiului Focșani au reușit să-l identifice și pe principalul suspect. Oamenii legii ne-au spus că acesta se numește Ion V., dar și că bunurile sustrase au fost găsite asupra lui. Suspectul a fost reținut pe bază de ordonanță urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie dus în fața instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă. Autorul a avut același mod de acțiune ca și în cazul spargerilor date la finele săptămânii trecute, respectiv forțarea ușii din termopan. Polițiștii focșăneni le recomandă administratorilor de so-cietăți comerciale să respecte legea atunci când vine vorba de paza bunurilor și valorilor. „Recomandăm administratorilor de societăți comerciale să respecte prevederile legale cu privire la asigurarea pazei bunurilor și valorilor și să-și ia toate măsurile de siguranță corespunzătoare. Polițiștii au întreprins toate demersurile necesare și s-a reușit identificarea principalului suspect, prejudiciul fiind recuperat aproape în totalitate”, ne-a precizat comisarul Gicu Avasiloaie, șeful Poliției municipiului Focșani.

***
Vă reamintim că la sfârșitul săptămânii trecute, trei societăți comerciale și o farmacie care aparține președintelui Colegiului Farmaciștilor din Vrancea, Fevronia Stoica, au fost călcate de hoți. În farmacia acesteia hoții nu au putut intra. Doar au forțat ușa de acces și, pentru că nu au putut-o deschide, s-au orientat către alte magazine din apropiere. Atunci s-a furat un laptop de la un magazin, de la un altul un telefon mobil, dar și o sumă de bani. Anchetatorii ne-au precizat încă de atunci că au un cerc de suspecți și că fac verificări pentru prinderea autorilor și tragerea lor la răspundere, lucru care s-a și întâmplat. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?