Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Trei autobuze noi pentru Transportul Public


Focșănenii au la dispoziție trei autobuze noi pentru a ajunge dintr-un capăt în celălalt al Focșaniului. Societatea de Transport Public Local (TPL) a investit peste 60.000 de euro pentru a îmbogăți parcul de transport al orașului.

Pentru ca focșănenii să circule în mod civilizat, chiar și la orele de vârf, TPL a achiziționat trei autobuze care au costat 60 de mii de euro, plus TVA. „Este o afacere bună”, spune directorul Ion Diaconu, care arată că prețul real al unui astfel de autobuz este de 80.000 de euro. Secretul este că le-a cumpărat în urma unui sechestru pus de Finanțe. „Am adus încă trei autobuze de 66 de locuri din care 24+1 pe scaune. Prețul este foarte bun pentru că au fost sechestrate de la o firmă. Sunt din 2009 și au fost rulate foarte puțin”, ne-a declarat Diaconu. În prezent parcul TPL are 19 autobuze și 16 microbuze. „E un pas nou pentru moder-nizarea parcului. În prezent mai sunt microbuze doar pe trei trasee concomitent cu midibuze”, a adăugat directorul TPL.
Cele opt microbuze care au fost înlocuite vor fi scoase la vânzare. Cu toate că parcul auto este în continuă transformare, directorul Diaconu susține că nu se va modifica prea curând prețul unei călătorii și că focșănenii pot sta liniștiți. Această modernizare era necesară pentru ca focșănenii să nu mai circule în picioare și înghesuiți în microbuze. „Cele mai bune mijloace de transport în comun pentru Focșani sunt aceste autobuze de capacitate medie. A fost nevoie de mo-dernizare pentru că frecvența de călători a crescut și nu se mai circula confortabil”, spune directorul TPL. El a precizat că și criza i-a făcut pe focșăneni să prefere transportul în comun în locul mașinilor proprii. Pentru viitor, conducerea TPL are de gând să amplaseze în fiecare stație un panou electronic ce va putea indica timpul rămas până când mijlocul de transport în comun ajunge în stație.

Articolul precedent
Articolul următor

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?