Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616
Ediția: Joi 2 Mai 2024. Nr. 6616

Canalizare de un million de euro


Primăria Cîrligele a câștigat un proiect de aproximativ un million de euro pentru construirea unui sistem de canalizare în comună. Este al doilea proiect de mare anvergură pe care Primăria Cîrligele îl cîștigă în ultimii ani. În prezent, în Cîrligele se află în derulare un proiect european care cuprinde asfaltarea  și reabilitarea drumurilor comunale, construirea unei grădinițe, a unui centru After school și dotarea Căminului cultural din comună cu logistica necesară pentru derularea activităților. Proiectul a obținut finanțare pe Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”.

Primăria Cîrligele a câștigat un proiect de un million de euro pentru construirea unui sistem de canalizare în comună. Proiectul va fi finanțat prin Programul care vizează protecția resurselor de apă, sisteme integrate de alimentare cu apă, stații de tratare, canalizare și stații de epurare, derulat prin Administrația Fondului de Mediu. Proiectul câștigat de autoritățile locale din Cîrligele a fost selectat alături de alte 247 de proiecte care vor primi finanțare prin acest program. Asta în condițiile în care pe această componentă au fost depuse aproximativ o mie de proiecte la nivel național.
Acesta este al doilea proiect de mare anvergură pe care Primăria Cîrligele îl câștigă și care va fi pus în aplicare. În prezent, în comuna Cîrligele se află în derulare un proiect european care cuprinde asfaltarea  și reabilitarea drumurilor comunale, construirea unei grădinițe, a unui centru After school și dotarea Căminului cultural din comună cu logistica necesară pentru pentru derularea activităților. Acest proiect a obținut finanțare pe Măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale”.
Edilul șef din Cîrligele, Åžtefan Moscu, speră ca odată cu finalizarea acestui proiect localitatea pe care o conduce să ofere confortul pe care îl au cetățenii din localitățile din vestul Europei. Este cea mai mare investiție derulată în Cîrligele de-a lungul istoriei localității.

Drumuri modernizate cu fonduri europene

Lucrările de aproximativ 3 milioane de euro prin care sunt asfaltate și reabilitate drumurile comunale din comuna Cîrligele a fost câștigat de compania Vega Galați. Licitația a fost organizată electronic pe Servi-ciul Electronic de Achiziții Publice (SEAP). Åžtefan Moscu a adăugat că aceasta este una dintre cele mai mari finanțări obținute de o comunitate locală din mediul rural care vizează modernizarea infrastructuri locale.
„În cadrul proiectului vor fi asfaltați 13 kilometri de drum comunal. Este vorba de drumurile Cîrligele Dălhăuți, Cîrligele-Bonțești, Cîrligele-Blidari și Bonțești Deal, loc în care va fi asfaltat și drumul și va fi construit și un pod de beton. De asemenea, tot în cadrul acestui proiect, vom construi și vom dota cu cele necesare o grădiniță în satul Bonțești și vom în-ființa Centrul de asistență după programul școlar și achiziționarea și dotarea Căminului Cultural «Mihail Sâmbotin» din Cîrligele”, a afirmat primarul Åžtefan Moscu.

Articolul precedent
Articolul următor

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?