Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Primarul Robu, premiat de Forumul Administraţiei Româneşti


Primarul comunei Gologanu, Dumitru Robu, a obținut premiul II la cea de-a IV-a ediție a Forumului Administrației Românești, la categoria ,,Cel mai bun primar de comună”. Manifestarea a avut loc în perioada 28 septembrie-1 octombrie 2011. În cadrul acestei manifestări au fost premiați primarii cu cele mai bune rezultate la nivelul regiunilor de dezvoltare, în cadrul unei gale de premiere a celor mai buni edili din România, sub genericul ,,Administrația locală la înălțime”. Criteriile de evaluare și selecție au fost stabilite pe baza proiectelor realizate de administrațiile locale, de la nivelul fiecărei regiuni. Primarul Dumitru Robu a declarat că în competiție au fost punctate realizările din ultimele două mandate. ,,Criteriile de eva-luare și selecție au fost stabilite pe baza proiectelor realizate de admi-nistrațiile locale. Premiile au fost acordate pe regiuni de  dezvoltare, iar în Regiunea de Dezvoltare Sud-Est, din care face parte și județul Vrancea, în calitate de primar al comunei  Gologanu am primit premiul II pentru cel mai bun  primar de comună. Nominalizarea mea s-a făcut în baza proiectelor realizate în ultimele două mandate”, a precizat primarul din Gologanu.
Dumitru Robu a spus că printre proiectele pe care le-a realizat și care au atârnat mult în balanța juriului se află proiectul integrat de canalizare, în cadrul căreia a fost construită stația de epurare și au fost asfaltate drumurile comunale. Pe lista de proiecte s-au mai aflat alimentarea cu apă a comunei, reabilitarea școlii generale, construirea unui sediu pentru primărie, a unei grădinițe, a unui cabinet medical. ,,La implementarea acestor proiecte am pri-mit sprijin logistic și financiar din partea Consiliului Județean Vrancea și special din partea președintelui Marian Oprișan”, a afirmat Dumitru Robu.

Sistemul de canalizare funcționează perfect

Proiectul de modernizare a infrastructurii din Gologanu, constând în lucrări de asfaltare a drumurilor comunale, realizarea unor rețele colectoare, a unui sistem de canalizare și a unei stații de epurare a fost finalizat. Valoarea investițiilor de la Gologanu este de 2,5 milioane euro. Finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală.
Primarul Dumitru Robu a afirmat că au fost executate probele necesare, iar sistemul de canalizare și stația de epurare a apelor uzate funcționează perfect. Edilul spune că intenționează să dea sistemul de canalizare în administrarea unei societăți de specialitate. Dumitru Robu a adăugat că din fondurile primăriei au fost construite 211 cămine amplasate pe partea opusă rețelelor de canalizare, pentru a veni în sprijinul cetățenilor care doresc să se racordeze și care în acest mod nu vor mai fi nevoiți să plătească sume mari de bani pentru a face subtraversările pe sub drumurile comunale.

Gologanu are primul proiect pe măsura 322 din Vrancea

Proiectul de la Gologanu are o va-loare de 2,5 milioane euro, iar finanțarea a fost obținută prin Programul Național de Dezvoltare Rurală, cu termen de finanțare în 18 luni. Proiectul a constat în construirea unei stații de epurare, a unui sistem de  canalizare, dar și de asfaltarea drumurilor comunale. Sistemul de canalizare are o lungime de 17 kilometri, iar rețeaua de drumuri comunale ce au fost asfaltate are o lungime de șapte kilometri. Sistemul de canalizare, rețelele colectoare și stația de epurare va costa 1,5 mi-lioane de euro, iar asfaltarea drumurilor comunale a costat un milion de euro.
A fost primul proiect din Vrancea pe măsura 322 „Renovarea, dezvoltarea satelor, îmbunătățirea serviciilor de bază pentru economia și populația rurală și punerea în valoare a moștenirii rurale

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?