Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622
Ediția: Luni 13 Mai 2024. Nr. 6622

Păduchii şi râia merg de mână la şcoală


Păduchii și râia încă mai merg la școală. În urma triajului epidemiologic făcut de medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea la începutul acestui an școlar, s-a constatat că 126 elevi, din mediul rural și urban, au păduchi, deși suntem în secolul XXI. Existența cazurilor de pediculoză (păduchi) și de scabie (râie) este semnul că unii copii nu văd prea des apa și săpunul. Ce-i drept, în Focșani nu mai curge apă caldă la robinete de la mijlocul lunii iulie, iar încăzirea apei la aragaz poate a fost prea dificilă pentru unele mame.
Astfel,  medicii DSP au efectuat controale în creșe, grădinițe, școli generale, licee ori școli profesionale, în toate aceste unități de învățămînt fiind înscriși 41.050 de elevi. Cadrele medicale au reușit să verifice puțin peste 39.000 de elevi.
După ce au fost verificati, medicii au stabilit că 126 copii au păduchi, 65 de elevi suferă de angine, 19 de alte boli parazitare, iar 60 de alte boli infecțioase. În urma controlului, un singur copil, de la o școală generală din mediul urban, a fost depistat cu râie. De asemenea, 11 copii au fost diagnosticați cu boală dia-reică acută. Potrivit raportului de control emis de DSP, medicii au depistat un indice de frecvență de 0,72% pe următoarele afecțiuni: pediculoză, angine și alte boli infecțioase.
Suprinzător, cele mai multe cazuri de pediculoză au fost depistate la copiii care învață în grădinițele din mediul urban, apoi la cele din mediul rural, urmate de școlile din mediul urban și de cele din mediul rural. Totuși, medicii din cadrul DSP au efectuat un al doilea control, în urma căruia s-a constatat că numărul cazurilor de pediculoză a scăzut cu 73.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?