Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649
Ediția:: Sâmbătă 15 iunie 2024. Nr. 6649

Tot mai mulţi titulari în sistemul didactic


În anul școlar 2011 – 2012, nouă cadre didactice cu studii medii îi vor învăța carte pe elevi. În comparație cu anii precedenți, numărul celor care predau în școli deși nu au calificare sau au absolvit doar liceul este în scădere.
Astfel, potrivit unei situații comunicate de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, alături de cei nouă dascăli care au absolvit doar liceul, în Vrancea mai predau anul acesta alți șase studenți, dar și 12 persoane cu studii superioare în alte domenii decât cele corespunzătoare postului didactic. Este vorba de un tânăr care abia a absolvit Facultatea de Geografie și le predă elevilor istorie. Alții predau chimie și fizică.
Potrivit aceleeași situații prezentate de Inspectoratul Åžcolar Județean Vrancea, în școlile din județul nostru predau 27 de profesori suplinitori fără studii co-respunzătoare postului, alți 91 de dascăli îi învață pe copii carte deși sunt pensio-nari. 62 dintre cei care își desfășoară activitatea în cadrul școlilor din județ au statutul de personal didactic asociat. Alți 635 de profesori sunt suplinitori calificați cu studii corespunzătoare postului. Datele oficiale arată că în Vrancea există 2.810 profesori titulari. Practic, aproape 80% dintre cei 3.625 profesori care îi învață carte pe copii sunt  oameni cu o pregătire temeinică sau cel puțin așa se speră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?