Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Profesorii, chemaţi la proteste


Liderii Sindicatului Liber din Învățământ (SLI) Vrancea sunt revoltați de faptul că ai lor colegi nu-și primesc drepturile salariale obținute în instanță. Ei vor să realizeze un sondaj de opinie, care va sta la baza unor eventuale acțiuni de protest.
Potrivit lui Emil Tudor, liderul SLI Vrancea, hotărârile judecătorești sunt puse în aplicare cu întârzieri foarte mari. Este și cazul Legii 221, care prevede mărirea cu 50 la sută a salariilor dascălilor. Pentru a-și primi drepturile, sindicaliști au apelat la instanța de judecată, iar hotărârea Curții de Apel Galați le-a fost favorabilă. Deși este executivă și executorie, decizia magistraților nu a fost pusă în aplicare nici până în prezent. „În ultimile decizii luate de cei în drept, aplicarea acestor hotârâri a fost amânată până în anul 2016. Noi solicităm să fie executate (hotărârile-n.r.) în integralitatea lor. Altă decizie este referitoare la diminuarea salariilor cu 25%, dată în ianua-rie 2011. S-a revenit asupra ei și s-a aplicat o mărire de numai 10% la salariul dimi-nuat. Avem proces câștigat la Tribunalul Vrancea și pentru îndreptarea acestui abuz, dar și pentru indemnizațiile de concediu cu 25%. Toate astea nu s-ar fi întâmplat dacă pentru învățământ ar fi fost alocat acel minim procent de 6% din PIB, în fiecare an, așa cum prevede Constituția”, a declarat Emil Tudor.
Așadar, toți profesorii care vor să răspundă întrebărilor din chestionar, sunt invitați să acceseze site-ul http://slivrancea.blogspot.com, unde vor găsi postat sondajul de opinie. SLI Vrancea intenționează să organizeze în data de 5 octombrie, chiar de Ziua Educației, pichetarea sediului partidului de guvernământ, între orele 12.00-14.00. Confirmarea de participare la acest eveniment se face până astăzi, la ora 14.00.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?