Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627
Ediția: Duminică 19 Mai 2024. Nr. 6627

Sute de locuri de muncă pentru Bursa de vineri


Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă (AJOFM) Vrancea a identificat, în rândul agenților economici din județ, nu mai puțin de 462 de locuri de muncă. Cele mai bune posturi sunt pentru șef fermă agricolă, inginer construcții civile, industriale și agricole, inginer construcții instalații, inginer electronist, inginer chimist, inginer tricotaje, confecții, medic veterinar, kinetoterapeut, operator calculator electronic și rețele, tehnician rețele de telecomunicații, asistent medical generalist și reprezentant tehnic comercial.
Cei care au studii medii pot opta pentru unul din posturile de agent comercial, agent vânzări, contabil, designer vestimentar, dispecer, secretară, bucătar, barman, ospătar, coafor, manichiurist sau vânzător. Totodată, cei care cunosc o meserie pot alege din zidar, fierar, dulgher, instalator, zugrav, sudor, lăcătuș mecanic, mecanic auto, brutar, pati-ser sau croitor. Locuri de muncă sunt și pentru cei care au permis de conducere și pot să lucreze pe autoturisme și camionete, tractor, motostivuitor, macara sau autocamion. Cei cu studii mai puține pot să se angajeze ca femeie de serviciu, călcătoreasă lenjerie, spălător vehicule, paznic, ambalator manual sau muncitor necalificat în diferite domenii.
De asemenea, oferta de muncă numără și 36 de joburi pentru cei care vor să lucreze în străinătate. Å¢ările care angajează români sunt Norvegia, Malta, Germania, Polonia, Cehia și Lituania.
Cele mai plătite posturi sunt cele din Norvegia, pentru inginer electric și electrician naval, pentru care se oferă salarii între 51.000 și 67.000 de euro pe an. Cei interesați pot alege și un post de inginer constructor șef sau inginer în domeniul energetic, dar și personal de așteptare la restaurant de 5 stele sau muncitor necalificat, pentru care se oferă 700 de euro salariu brut pe lună în Cehia. Acestea, și alte locuri de muncă vor fi prezentate și la Bursa Locurilor de Muncă pentru Absolvenți ce va avea loc vineri, 23 septembrie, în șase localități din județ. „Până la data de 21.09.2011, AJOFM Vrancea a contactat un număr de 267 agenți economici din județul Vrancea, din care 26 și-au anunțat participarea la bursă. Angajatorii au ofertat un număr de 462 locuri de muncă vacante (din care 17 pentru absolvenții cu studii superioare), în următoarele domenii: construcții, confecții, servicii, sănătate, prelucrarea lemnului, servicii auto”, transmite Daniela Brihoianu, purtătorul de cuvânt al AJOFM.
Astfel, întâlnirea dintre șomeri și angajatori va avea loc vineri, la Focșani la Cantina Colegiului Tehnic „Gh. Asachi” (fostul Liceu nr. 2 MIU), la Adjud la Casa de Cultură, la Panciu la Liceul Teoretic „Ioan Slavici”, iar în mediul rural la primăriile din Valea Sării, Dumbrăveni și Vulturu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?