Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Militar omorât de oblonul unui autocamion


Armata este în doliu. Luni seara, un militar de la Batalionul Logistic, din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată, a murit în urma unui accident stupid. El a fost lovit de oblonul unui autocamion încărcat cu balast, iar la scurtă vreme de la incident a decedat. Militarul era tatăl a doi copii minori, de 11 și 3 ani.

Un militar a murit luni seara, în urma unui accident stupid. Incidentul s-a produs pe seară, iar polițiștii au fost sesizați la ora 00.50, după ce bărbatul a decedat la Unitatea de Primiri Urgențe, din cadrul Spitalului Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani. Potri-vit unor surse bărbatul era subofițer în cadrul Batalionului Logistic din cadrul Brigăzii 282 Infanterie Mecanizată.
În primă fază, oamenilor legii li s-a spus că ar fi vorba de un accident de circulație. În urma verificărilor, s-a stabilit că bărbatul a fost lovit de un oblon al unui autocamion. Polițiștii ne-au precizat că Gheorghe M., de 31 de ani, din Broșteni, a transportat balast cu un autocamion la Vânători, la domiciliul lui Costel Zaharia, de 38 de ani. În timp ce descărca încărcătura, din cauza greutății, bena autocamionului s-a înclinat pe o parte, iar oblonul din spate s-a deschis și l-a lovit în piept pe cadrul militar Costel Zaharia. Bărbatul a fost pur și simplu strivit de greutatea oblonului. El a fost preluat imediat de un echipaj de la Ambulanță și transportat la Spitalul Județean de Urgență. La scurtă vreme, militarul a pierdut lupta cu viața, decesul fiind declarat la ora 00.45.
Medicii ne-au precizat că militarul prezenta o fractură la brațul stâng, un traumatism toraco-abdominal și era în stop-cardiorespirator iresuscitabil.
Ancheta în acest caz continuă. „În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere din culpă”, se arată într-un comunicat al IPJ Vrancea.
Militarul a lăsat în urma sa doi copii minori, de 11 și 3 ani, și o soție îndoliată. Cunoscuții au numai cuvinte de laudă despre cel care a murit într-un mod aproape inexplicabil. „Era un om de omenie, care nu a creat niciodată probleme. Era cadru militar și locuia la Vânători. Din ceea ce știu eu, a fost lovit de un oblon al unei mașini încărcate cu balast și a decedat la spital. Este păcat. Avea doar 38 de ani și era tatăl a doi copii minori. Dumnezeu să-l odihnească”, ne-a spus Gheorghe Macovei, primarul comunei Vânători. Purtătorul de cuvânt al Brigăzii 282 Infanterie Meca-nizată nu a putut fi contactat nici de această dată, pentru ne oferi informații cu privire la militarul decedat.

***
În urmă cu aproximativ 3 săptămâni, un alt militar din Focșani și-a pierdut viața în urma unui accident de circulație. Drumul spre casă al lui Dumitru Damian s-a oprit în localitatea buzoiană Căldărușanca. El se întorcea de la București unde susținuse un examen pentru a pleca în misiune. Autoturismul condus de militar s-a izbit violent de două mașini care circulau regulamentar. Dumitru Damian a murit pe loc. 

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?