Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

Elevii nu vor putea chiuli pe motiv că e frig în şcoli


Elevii focșăneni pot merge li-niștiți la școală chiar și pe perioada iernii, fără mănuși sau haine groase. Chiulul de la ore pe motiv că este frig în sălile de curs, nu va avea, anul acesta, nicio bază reală. Primăria Focșani s-a îngrijit din timp pentru ca elevii să nu tremure la orele de matematică sau de dirigenție. Să nu tremure de frig, nu se frică!
Încă de la finele anului școlar 2010-2011, toate unitățile școlare au fost inspectate din punctul de vedere al instalațiilor termice, astfel că iarna 2011-2012 nu va da motive școlarilor să nu participe la orele de curs. Pe parcursul verii, toate școlile și grădinițele au beneficiat de reparații acolo unde a fost necesar. Fie că au fost înlocuite țevi, fie că unele calorifere prezentau posibile avarii, tot ce a fost raportat de către directorii unităților școlare a fost reparat. „Instalațiile din școli au fost verificate și sunt în ordine. La peste jumătate dintre unitățile școlare au fost necesare intervenții la rețelele termice, iar acum funcționează la parametrii normali. Toate școlile și grădinițele sunt verificate încă de la finele anului școlar pentru ca, pe parcursul verii, să se poată interveni acolo unde este nevoie. Reparații de acest gen se fac frecvent”, ne-a precizat viceprimarul Bogdan Matișan.
Singurele mici neajunsuri sunt la Åžcoala din Mândreși și la Grădinița nr. 3 din Focșani. Aici, elevii vor fi încălziți cu lemne. Chiar dacă rețelele sunt în deplină stare de funcționare, elevii trebuie să mai aștepte și agentul termic care vine de la ENET. Lucrurile se vor schimba, cel mai probabil de la 1 octombrie, iar căldura va fi furnizată când temperaturile de afară o vor impune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?