Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Sâmbătă 1 iunie 2024. Nr. 6639

Uleiul esenţial de pin şi aromoterapia


Uleiul esențial extras din ramuri proaspete și ace de pinus sylvestris deține un rol important în aromoterapie, având proprietăți remarcabile și fiind accesibil și ieftin. Chiar și atunci când este utilizat alături de alte uleiuri, precum cel de cedru, de rozmarin, lavandă, salvie ori ienupăr, uleiul de pin rămâne izvorul de sănătate numărul unu. Fenolii pe care îi conține sunt recunoscuți pentru proprietățile lor dezinfectante, pentru faptul că elimină germenii periculoși (E. coli) existenți pe pielea sau în casa noastră. Beneficiile sunt atribuite proprietăților antibacteriene, analgezice, diuretice, energizante, antiseptice și desigur aromatice.
De aceea, cel mai frecvent uleiul de pin este prescris în tratamentele de îngrijire a pielii, iar în unele situații chiar pentru  psoriazis, acnee, eczeme sau răni. Administrat ca analgezic acesta elimină durerile articulare, artrita, reumatismul, fiind un bun remediu pentru persoanele cu asemenea probleme de sănătate.
Printre beneficiile pe care le oferă uleiul de pin regăsim și câteva de natură emoțională. Masajul regulat cu ulei esențial de pin elimină anxietate și tensiunea nervoasă, și este util pentru persoanele care suferă de pierderi de memorie sau care au probleme de concentrare. De asemenea, acesta oferă un sentiment energizant, eficient în eliminarea stresului mental. Poate fi utilizat și ca un medicament pentru înlăturarea oboselii și îmbunătățirea stării de spirit. Produsele cosmetice de încredere din farmacii, săpunurile, parfumurile, aromele, conțin adesea ulei esențial de pin deoarece esența cu miros fermecător conferă pielii echilibru, netezime și strălucire.
Totodată, este nevoie să luăm lucrurile în serios și să fim precauți în administrare fiindcă oricât de ridicat ar fi potențialul curativ, există întotdeauna și un „revers al monedei”.  Uleiul de pin are un nivel scăzut de toxicitate însă poate irita pielea și mucoasele persoanelor sensibile. Niciodată nu utilizați uleiul fără a-l dilua cu alte loțiuni pentru piele. Data viitoare când mergeți în plafar nu fiți indiferenți față de lucrurile cu adevărat importante pentru dumneavoastră, și mai cu seamă, față de uleiul esențial de pin. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?