Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615
Ediția: Marți 30 aprilie 2024. Nr. 6615

Poliţist şi jandarm, bătuţi şi înjuraţi


După ce în urmă cu câteva zile un polițist a fost bătut în Gara Focșani, alți doi agenți au fost agresați la intrarea în satul Dumbrava, comuna Poiana Cristei. Agenții au oprit un autoturism pentru un control de rutină și totul s-a transformat într-un circ, doar pe motiv că unul dintre bărbați pur și simplu nu suportă polițiștii. Ambii bărbați au fost reținuți pentru 24 de ore și ieri au primit din partea procurorilor, interdicția de a părăsi localitatea de domiciul.

În seara zilei de marți, patrula de la Secția de Poliție Rurală numărul 5 din Cotești, formată dintr-un agent de poliție și un jandarm din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmi al județului Vrancea au oprit în trafic pentru un control, un autoturism marca Opel. La volanul mașinii se afla o femeie iar polițistul i-a solicitat să prezinte actul de identitate. Femeia s-a conformat și astfel polițiștii au aflat că se numește Violeta I. și este originară din Poiana Cristei. Agenții au observat că în mașina condusă de aceasta se mai afla o altă femeie și doi bărbați. În momentul în care omul legii a mai solicitat și actele mașinii, unul dintre bărbați a luat documentele din plafonieră și nervos, a coborât din autovehicul manifestând un comportament verbal agresiv la adresa echipajului. Agentul de poliție și jandarmul s-au retras în mașina de serviciu în vederea verificării documentelor. Omul a băgat mâna prin geamul întredeschis și a vrut să smulgă actele. În mișcarea sa bruscă a distrus maneta de la blocul de lumini al mașinii de poliție. Pentru că bărbatul era singur contra doi agenți, a coborât din mașină și cel de-al doilea bărbat, care a adoptat imediat comportamentul primului dintre ei. Oamenii legii nu au putut face altceva decât să solicite întăriri și la fața locului s-a mai deplasat o patrulă de polițiști, care a încercat să aplaneze conflictul. Unul din cei doi agresori a lovit cu cotul în zona pieptului un polițișt și i-a rupt cămașa. Bărbații cu chef de ceartă au fost imobilizați și conduși la secția de poliție pentru identificare. Cazul a fost preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani. Ion și Gheorghe Istrate, în vârstă de 65 și respectiv 59 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore și în cursul zilei de ieri, față de cei doi s-a luat măsura de a nu părăsi localitatea de domiciliu. Cei doi vor fi cercetați pentru ultraj.

Autoritatea de stat călcată în picioare

Cazurile în care autoritatea de stat este călcată în picioare de cei care au înțeles prost democrația, s-au înmulțit în ultima vreme. Este al doilea caz în ultimele zile și al treilea în ultimele săptămâni când indivizi cărora nu le sunt simpatici cei care poartă uniforma de poliție îi transformă pe oamenii legii în victime. În urmă cu două seri, un polițist din Buzău ar fi ajuns la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean Vrancea după ce a fost bătut de doi indivizi, în gară la Focșani. Deși procurorii nu confirmă zvonul, surse oficiale susțin că ancheta este în curs de desfășurare. Nu se știe însă dacă agresorii au fost depistați de oamenii legii dar cel mai probabil au fost surprinși de camerele de luat vederi. Reamintim că polițistul în cauză era pe peron, așteptând, alături de alți colegi, sosirea trenului. Au coborât în Focșani pentru a schimba trenul. În acest timp s-ar fi îndreptat spre un magazin de pe peron când agresorii ar fi ieșit din local băuți. Pentru că vorbeau foarte urât, agentul i-a atenționat și în câteva clipe s-au năpustit asupra lui. După bătaia primită, omul a ajuns la spital pentru îngrijiri.

Familia unui polițist din Obrejița, agresată de un tată și fiii lui

Socrul unui polițist din Obrejița a ajuns să fie lovit de trei bărbați pe care polițistul s-a străduit să-i facă să înțeleagă că legea trebuie respectată. Doi frați și tatăl lor i-au pus gând rău. Dacă agentul a reușit să scape, socrul său a încasat bătaia care l-a băgat în spital. Fapta a avut loc în ziua de 19 august, la Obrejița. Oamenii legii spun că scandalul s-a produs pe fondul consumului de alcool. În dosar s-au dat și mandate de arestare preventivă. Cei trei, tată și fii, sunt acum cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea ordinii și liniștii publice, lovire sau alte violențe.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?