Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621
Ediția: Duminică 12 Mai 2024. Nr. 6621

Miniştrii PDL îşi însuşesc propunerile legislative ale PSD


Deputatul PSD de Vrancea Angel Tîlvăr acuză lipsa de originalitate a guvernanților pedeliști care preiau inițiativele legislative ale social democraților. Parlamentarul vrâncean a dat exemplul reducerii TVA-ului până la 9% la serviciile turistice, proiect unde este co-inițiator. Propunerea legislativă a fost inițiată de PSD și se află deja în Parlament însă miniștrii PDL au început deja campania de propagandă pentru a-și însuși această inițiativă. „Doamna Udrea nu este nici măcar originală și își însușește fără jenă pro-punerile noastre legislative”, a acuzat deputatul PSD.
Parlamentarii PSD doresc aplicat unui TVA de 9% și „produselor turistice și pachetelor turistice, astfel cum sunt ele definite în art. 2 al Ordonanței Guvernului nr.58/1998 privind organizarea și desfășurarea acti-vității de turism în România, cu modificările și completările ulterioare, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping”.
Deputatul Tîlvăr a declarat că, în prezent, cota de 9% se aplică pentru câteva prestări de servicii și/sau livrări de bunuri. Este vorba despre „serviciile constând în permiterea accesului la castele, muzee, case memoriale, monumente istorice, monumente de arhitectură și ar-heologice, grădini zoologice și botanice, târguri, expoziții și evenimente culturale, ci-nematografe, altele decât cele scutite conform art. 141 alin. (1) lit. m); livrarea de manuale școlare, cărți, ziare și reviste, cu excepția celor destinate exclusiv sau în principal publicității; livrarea de proteze și accesorii ale acestora, cu excepția protezelor dentare; livrarea de produse ortopedice; livrarea de medicamente de uz uman și veterinar; cazarea în cadrul sectorului hotelier sau al sectoarelor cu funcție similară, inclusiv închirierea terenurilor amenajate pentru camping”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?