Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617
Ediția: Sâmbătă 4 mai 2024. Nr. 6617

ENET reduce birocraţia la facturarea individuală


ENET a renunțat la schița cadastrală în cazul focșănenilor care doresc să treacă sau să se mențină în facturare individuală. Astfel, cu toate că administratorii au afișat condițiile prin care se putea continua în facturare individuală, ENET susține că nu este obligatorie schița cadastrală. Până în prezent, o singură asociație de proprietari din Focșani a reușit să strângă toate documentele pentru a le depune la ENET.
„Nu cere nimeni, obligatoriu, schiță cadastrală. Se poate veni cu schița veche sau în cazul în care nu exista, se poate hotărî împreună cu administratorul suprafața utilă a apartamentului. Schița a fost solicitată pentru a dovedi spațiul folosit, însă nu este un impediment pentru a se menține facturarea individuală”, ne-a declarat Cristina Gavrilă, purtătorul de cuvânt al ENET.
Dificultățile sunt întâlnite în cazul în care există pe scara blocului proprietari care sunt plecați în străinătate sau au centrale de apartament pe gaze. Cei care vor să mențină sau să treacă în facturare individuală trebuie să obțină acceptul din partea tuturor locatarilor din scară. „Problema este la convențiile individuale. Cei care au centrale pe gaz nu vor să semneze, iar cei care sunt plecați din țară nu au cum. Trecerea la facturare individuală se face numai dacă sunt îndeplinite toate condi-țiile”, ne-a mai spus purtătorul de cuvânt.
Trecerea în acest tip de plată a facturilor se face de obicei în afara sezonului rece, însă în condițiile în care există toată documentația se poate chiar și în timpul iernii.
În prezent, în facturare individuală sunt aproximativ 65% din cei 19.000 de abonați la ENET. Trecerea la facturarea individuală ar putea reduce din valoarea datoriilor înregistrate de asociații către ENET.
Astfel, 70% din consumatorii de agent termic furnizat de ENET sunt pe facturare individuală, iar 30% pe facturare în sistem centralizat, cei din urmă fiind marii datornici la producătorul de energie termică.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?