Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619
Ediția: Joi 9 Mai 2024. Nr. 6619

Cum prevenim astenia de toamnă?


Trecerea de la sezonul estival la toamnă a fost întotdeauna dificilă pentru oameni. Încă de la solstițiul de vară durata zilelor a început să scadă însă acest lucru va fi resimțit din ce în ce mai pregnant din Septembrie până la iarnă, când Soarele va petrece cel mai puțin timp pe bolta cerească.
 Scăderea temperaturii aerului și metamorfoza suferită de natură au și ele efecte negative asupra noastră și ne determină deseori  să vedem lumea care ne înconjoară mai sumbră. Sunt și alți factori care favorizează apariția asteniei de toamnă, dintre care unul de prima importantă este funcționarea neadecvată a sistemului imunitar cauzată de schimbările condițiilor de mediu. Ca și astenia de primăvară, cea care apare  toamna nu se manifestă doar printr-o tensiune resimțită la nivel psihic ci poate avea simptome precum oboseală fizică exagerată, migrene, insomnii sau răceli, întrucât sistemului imunitar se află în  imposibilitatea de a funcționa la parametrii normali. Pentru toate acestea există însă și remedii, una dintre cele mai importante fiind însăși alimentația.. Asigurați-vă că organismul dumneavoastră primește toată gama de nutrienți de care are nevoie adoptând o dietă cât mai va-riată. Fructele, legumele, lactatele  și carnea de peste au întâietate în fața alimentelor grase și a prăjelilor. 
Astfel lanțul beneficiilor va începe printr-o digestie cores-punzătoare și se va continua cu absorbția vitaminelor și mi-neralelor, respectiv întărirea sistemului imunitar. Pentru o sănătate de fier odihna este de asemenea imperativă. Nu uitați că doar respectând cele opt ore minime de somn seară de seară vom fi capabili de un efort (fizic și intelectual) zilnic nedăunător. Nu în ultimul rând, sănătatea depinde și de adoptarea unei vestimentații conforme cu condițiile de mediu. Lăsați hainele subțiri pentru anul următor și reveniți la jachete sau alte accesorii vestimentare care oferă protecție împotriva frigului. Această măsură nu vă poate feri și de virusuri de aceea totodată ar fi bine să vă și vaccinați împotriva afecțiunilor sezonului. 
 Respectând aceste sfaturi veți avea mai multe șanse la o sănătate echilibrată în perioadă care urmează și veți priviți mai ușor dincolo de aparențe, la frumusețea și farmecul anotimpului ruginiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?