Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638
Ediția: Vineri 31 Mai 2024. Nr. 6638

Locurile de joacă, luate cu asalt de copii


Cele două noi locuri de joacă de la Gugești, inaugurate ieri de primarul comunei Vasile Vatră, au fost luate cu asalt de zeci de copii veniți cu părinții la eveniment. În Satul Nou, în curtea Åžcolii nr.3, care a fost închisă de guvernul portocaliu, primarul a amenajat un teren de minifotbal, închis cu gard de protecție, dar și un loc de joacă pentru copii, dotat cu masă de tenis, băncuțe, tobogane și balansoare. În Satul Vechi, pe locul fostei primării, unde era un teren năpădit de bălării, edilul a amenajat două piste de popice, balansoare, tobogane, băncuțe pentru copii și bănci pentru cei mari, care vor să joace șah sau table, sau pur și simplu să se relaxeze. Cele două obiective au fost sfințite de preoți.
Fondurile pentru realizarea celor două investiții au fost alocate de la bugetul propriul al localității. „Am ținut cu tot dinadinsul să tratăm creștinește aceste evenimente și ca la orice lucru nou, trebuie dat cu aghiasmă și sfințit de preoți. Din nimic am făcut ceva. Cu aceste două obiective, am învins această nebunie a Guvernului, care nu face altceva decât să închidă, să distrugă și să nu le pese de ceilalți. Nouă ne pasă și dintr-un lucru trist, am făcut ceva vesel pentru comunitatea locală. Bucuria este totală. M-a impresionat, foarte mulți copii, foarte mulți părinți, eu zic că este bine. Am în strategia de dezvoltare a localității ce am de făcut și totul e pe priorități. Dumnezeu să fie cu noi, să pot încasa taxele și impozitele de la oameni și ce mai pot să fac prin proiecte, să pot ține ștecheta sus în comuna Gugești. Eu mă mândresc cu oamenii de la mine, chiar dacă uneori am avut îndolieli, însă locuitorii mei la alegeri mi-au demonstrat că știu să cântărească binele de rău. Oamenii au votat pentru ei și nu pentru un cozonac și un cupon de material de la confecția”, a spus primarul Vasile Vatră.
Deși inițial, primarul Vasile Vatră a dorit să țină cele două locații închise până la momentul inagurării, acest lucru nu a fost posibil, ca urmare a numărului mare de copii care vroiau să se joace. „Biserica vă va aștepta la rugăciune, iar voi veți veni aici, la locul vostru de joacă. Ceea ce aveți aici, începând de la cel mai mic până la cel mai mare, va trebui să păstrați. O să fiu atent ca aceste locuri dragi vouă, copiilor, să fie mereu îngrijite și să fie folosite oricând. Sper să reușim să punem și o lumină, ca locul să fie și mai frumos. Vreau să rețineți dumneavoastră, cei mari, că mă bucur foarte mult că suntem ca o familie lărgită. Pe de o parte familia care a venit după mine de la bise-rică și familia venită cu domnul primar de la primărie”, a spus preotul satului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?