Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639
Ediția: Duminică 2 iunie 2024. Nr. 6639

Desfiinţarea posturilor de poliţie face victime colaterale


Desființarea posturilor de poliție face victime colaterale. Este vorba de mandatele de aducere în fata instanțelor de judecată a inculpaților sau martorilor, care nu pot fi puse în executare.
Este și cazul lui Tudorache P., din Garoafa. Deși a fost citat în mai multe rânduri să se prezinte în fața judecătorului de arestare preventivă, el nu s-a prezentat și nici nu are cine să-l aducă cu mandat, pentru că postul de poliție a fost desființat. Este deja a treia oară când procesul se amână din această cauză.
Potrivit unor surse, ieri, văzând că procedurile nu sunt din nou îndeplinite, anchetatorii au luat legătura cu șeful IPJ Vrancea, pentru a lămuri situația și pentru a delega un om care să-l caute pe Tudorache P.. Dosarul a primit termen pentru luna septembrie.
Åžeful IPJ Vrancea, comisarul șef Ionel Popescu, ne-a precizat că bărba-tul nu a ajuns în fața instanței pentru că ar fi plecat din țară și nu pentru că s-au desființat posturile de poliție. „Din informațiile pe care le am, această persoană nu s-ar afla în țară, motiv pentru care nu a ajuns nici la instanță. El a fost căutat de polițiști, dar nu a fost găsit. Ar fi trebuit să se întocmească un proces verbal în acest sens, dar acest lucru nu s-a întâmplat, motiv pentru care s-a creat această confuzie. Când vom termina cu reorganizarea, vom găsi și o modalitate de lucru în ceea ce privește aceste cazuri. Posturile de poliție nu sunt desființate. Pe lângă secțiile de poliție, au rămas și posturile la care zilnic este un polițist”, a spus comisarul șef Ionel Popescu. 

***

Tudorache P. a promis unui bărbat din Movilița că îl va ajuta să obțină permisul de conducere. Anchetatorii spun că în mai 2010, i-ar fi pretins lui Costel P., din Movilița, 1.000 de euro pentru a pune o vorbă bună să obțină permisul de conducere, după ce victima absolvise cursurile unei școli de șoferi din Focșani. Omul, crezând în vorbele lui Tudorache, i-a lăsat dosarul și banii, pentru ca treaba să fie făcută ca la carte. Numai că a trecut mai bine de un an și învinuitul nu a mai dat semne că ar rezolva problema.
După ce plângerea a fost înregistrată la Parchet, prin mijloace specifice, oamenii legii au obținut probe concludente că reclamația este întemeiată. Mai mult decât atât, la percheziția făcută acasă la inculpat, s-a găsit și dosarul părții vătămate. Unele surse susțin că banii ar fi fost înapoiați. Tudorache s-a sustras însă de la anchetă, astfel că procurorii au propus instanței de judecată arestarea sa preventivă.
În mai, acesta a mai fost trimis în judecată în calitate de complice al lui Costel M., de 26 de ani, din Focșani, pentru de înșelăciune, fals material în înscrisuri și uz de fals. Procurorii au reținut prin rechizitoriu că în iunie 2009, cei doi au indus în eroare autoritățile fiscale prin folosirea unui certificat de handicap contrafăcut, pentru a scăpa de plata taxei de primă înmatriculare a unui Opel Astra adus din Italia, în cuantum de 6.568 de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

You cannot copy content of this page

× Ai o stire interesanta?